Šport
29 ogledov

Nadalu ukradli 300 tisoč evrov vredno uro

Rafael Nadal OP Francije finale EPA
Španec Rafael Nadal, ki je v Parizu v ponedeljek osvojil sedmo, rekordno lovoriko na Roland Garrosu, je prijavil izginotje 300 tisoč evrov vredne ure. Kraja naj bi se zgodila le dan po njegovi zgodovinski zmagi nad Novakom Đokovićem, saj je v Parizu podrl rekord legendarnega Björna Borga, ki je tam slavil šestkrat.

Internetna stran Le Parisien poroča, da je drugemu igralcu sveta nekdo ukradel prestižno uro znamke Richard Mille, s katero Rafael Nadal nastopa od leta 2010. Razkošno uro naj bi nekdo ukradel iz njegove hotelske sobe v Parizu, policija pa je že sprožila preiskavo.

To pa ni prvič, da je Španec postal žrtev kraje, saj so mu septembra leta 2010 že ukradli uro iste znamke. Med turnirjem v Torontu mu je več kot 500 tisoč evrov vredno uro nepridiprav izmaknil iz slačilnice. Ura, ukradena v torek, je eden izmed stotih modelov serije RM 027 Tourbillon. Narejena je iz litija in titana, tehta pa borih dvajset gramov.

Rafael Nadal je z znamko Richard Mille začel sodelovati pred dvema letoma, ko so skupaj s takrat prvim igralcem sveta razvijali ultralahko uro. Španec je sodeloval pri oblikovanju in testiranju ure na teniškem igrišču. Prestižni dodatek, ki je bil ocenjen na približno pol milijona evrov, je zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam prvič nosil na OP Francije leta 2010, medtem ko jo na igriščih na njem lahko občudujemo še danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.