Šport
22 ogledov

Naglič kot zadnji v floti sedmih orlov za Klingenthal

Kranjec Janus Planica skoki poleti kvalifikacije trening Reuters
Za uvodno tekmo v nemškem Klingenthalu bo glavni trener reprezentance Goran Janus računal tudi na sedmega člana moštva Tomaža Nagliča.

Konec tedna se bo s tekmama v nemškem Klingenthalu začela nova sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih z vrhuncema na februarskih olimpijskih igrah v Sočiju in marčevskem svetovnem prvenstvu v poletih v češkem Harrachovu, kjer bo Robert Kranjec branil naslov svetovnega prvaka. V Nemčijo bo odpotovalo sedem slovenskih skakalcev.

Potem ko je bilo že bolj ali manj znano, da bodo ob Kranjcu na uvodno tekmo sezone odpotovali še Peter Prevc, Jernej Damjan, Jaka Hvala, Jurij Tepeš in Matjaž Pungertar, pa se je glavni trener reprezentance Goran Janus odločil, da bo sedmi potnik v Nemčijo Tomaž Naglič, ki je v zadnjem obdobju skakal najbolj konstantno med tekmeci za izbor v ekipo.

"Ti fantje so me najbolj prepričali"

"Konec oktobra smo bili na krajših pripravah v Oberstdorfu, sicer pa že ves mesec vadimo v Planici. Na zadnje smo od četrtka do sobote skakali tudi v Kranju. Ti fantje, ki jih bom odpeljal na uvod v sezono, so me na treningih najbolj prepričali," je za dejal povedal Janus.

Dogajanje v Klingenthalu se bo s kvalifikacijami začelo že v petek, ko se bodo skakalci ob 18. uri borili za nastop na nedeljski posamični tekmi. V soboto bo na uvodu v olimpijsko sezono najprej na sporedu ekipna preizkušnja; prva serija se bo začela ob 16. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.