Šport
2599 ogledov

"Nagnusno in prezira vredno!"

Reševalni pas/Twitter
Britanec naj bi na nepošten način oviral svojega nasprotnika.

Britanec Justin Pipe, 27. igralec sveta, naj bi se na obračunu svetovnega prvenstva v pikadu z nepostavljenim Novozelandcem Berniejem Smithom posluževal umazanih trikov, s pomočjo katerih mu je v nadaljevanju dvoboja uspel preobrat in uvrstitev v šestnajstino finala.

Smith je imel pri vodstvu z 2:2, 2:1 priložnost, da si priigra zmago, za kar je potreboval število 56. Najprej je zadel 16 in nato zgrešil dvojno 20, uvrstitev med 32 najboljših bi mu tako prinesla dvojna 10.

V ključnem trenutku se mu je njegov nasprotnik nekoliko približal in dvakrat zakašljal, kar je sprožilo ugibanja o namernem šikaniranju. Smith je zgrešil in v nadaljevanju izpadel.

 | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

"To je naravnost nagnusno in prezira vredno vedenje s strani profesionalnega igralca. Kako obupan si lahko? Kot smo lahko videli, se mu je Pipe približal. To je bila taktika. Vsak igralec, razen Justin Pipe, bi zakašljal vstran. Niti potrudil se ni," je besnel strokovni komentator Sky Sports in nekdanji profesionalec Wayne Mardle.

Pipe, ki se je v nadaljevanju uvrstil med najboljših 32, je obtožbe odločno zanikal: "Nikoli ne bi storil česa takšnega. Bernie ni rekel ničesar. Kolikor vem, z njegove strani ni bilo pripomb," se je branil Britanec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.