Šport
129 ogledov

Nagrajena za pomoč Slovenki

 Daniela Iraschko Stolz EPA
Daniela Iraschko Stolz je dobitnica nagrade za fair play, ker je nesebično priškočila na pomoč slovenski smučarski skakalki Špeli Rogelj.

Avstrijska smučarska skakalka Daniela Iraschko Stolz, zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala, je dobitnica mednarodne nagrade za fair play, ki so jo prejšnji teden podelili v Bakuju. Avstrijko so Evropskemu olimpijskemu komiteju za nagrado že januarja predlagali na Smučarski zvezi Slovenije.

Slovenske smučarke skakalke so v začetku januarja nastopale na svetovnem pokalu v japonskem Saporu, žal pa so zaradi težav z opremo na tekmi ostale brez dela opreme. Avstrijka je nato Špeli Rogelj, ki je bila njena neposredna tekmica za visoke uvrstitve, brez oklevanja posodila smuči. Rogljeva se je s sposojeno opremo nato prebila do tretjega mesta.

"Zelo sem ponosno in vesela, da sem prejela evropsko nagrado za fair play. Nagrada mi res veliko pomeni. Ne le zaradi dejanja na tekmi v Saporu. Zame je to tudi nagrada za dolgo borbo za pravice skakalk v smučarskih skokih," je po slavju v azerbajdžanski prestolnici na Facebook zapisala 31-letna Avstrijka.

Iraschko-Stolzeva je ena najboljših skakalk v zgodovini ženskega tekmovanja in ena od bork za uveljavitev svetovnega pokala, ki je zaživel v sezoni 2011/12, na zadnjih olimpijskih igrah v Sočiju pa je bil prvič tudi tudi del olimpijskega programa. Ob tem je Avstrijka prva skakalka, ki je na smučeh premagala mejo 200-metrov.

Evropski olimpijski komite nagrado za fair play podeljuje vse od leta 1996.

Komentarjev 1
  • wester62 16:34 18.oktober 2015.

    čestitka in še več takih primerov v vseh športih