Šport
26 ogledov

Nail Jakupov prvi izbor letošnjega nabora

nail jakupov edmonton oilers Reuters
Na letošnjem naboru severnoameriške lige NHL je bil prvi zvezdnik 18-letni ruski napadalec Nail Jakupov. Na naboru v Pittsburghu ga je kot prvega izbrala ekipa Edmonton Oilers. Jakupov je prvi Rus po superzvezdniku Aleksandru Ovečkinu, ki so ga na naboru najmočnejše lige na svetu izbrali kot prvega.

Edmonton je v zadnjih treh sezonah na naborih vselej izbiral prvi, Jakupov pa se bo v ekipi pridružil obetavnima Ryanu Nugent-Hopkinsu in Taylorju Hallu, prvima izboroma v letih 2011 in 2010.

Jakupov je doslej igral za ekipo Sarnia Sting v ontarijski ligi in lani dosegel 31 golov na 42 tekmah. Drugi izbor je bil letos Kanadčan Ryan Murray, izbral ga je Columbus Blue Jackets, tretji pa Američan ruskega rodu Alex Galchenyuk, ki ga je izbrala ekipa Montreal Canadiens.

Prvaki iz Los Angelesa so v prvem krogu nabora izbirali zadnji, v njihovih vrstah pa bo kariero nadaljeval 19-letni Kanadčan Tanner Pearson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.