Šport
29 ogledov

Naj bodo Stožice tudi rokometna utrdba

1/43
Žurnal24 main
Slovensko rokometno reprezentanco v sredo, 9. marca, v Stožicah čaka pomembno srečanje v kvalifikacijah za EP 2012 s Poljsko. Selektor Denič prisega na: "Predanost, borbenost, požrtvovalnost."

Reprezentanti so za tekmo v Stožicah posneli predstavitveni spot. Vstopnice je mogoče kupiti na Pošti Slovenije, Petrolovih poslovalnicah in spletnih straneh Eventima. Lahko pa si jih zagotovite tudi s pomočjo nagradne igre. Po zadnjih informacijah je prodanih okrog 6000 kart.

Povsem uradno še ni, ampak dobili smo vabilo na 5. sejo predsedstva RZS, na kateri je ena od točk tudi imenovanje Toneta Tislja za selektorja slovenske ženske reprezentance. nasledil bo Ivico Rimanića.

Pred slovensko rokometno reprezentanco je preizkus, ki našo izbrano vrsto že lahko popelje na evropsko prvenstvo leta 2012 v Srbijo. Po dveh neuspešnih naskokih na svetovno prvenstvo (na Hrvaškem 2009 in Švedskem 2011) je odveč opisovati, kakšna lakota vlada po uvrstitvi v Srbijo in kakšno polomijo bi predstavljala še ena odsotnost z velikih tekmovanj. Zato so se na Rokometni zvezi Slovenije (RZS) organizacije tekme s Poljsko lotili širokopotezno. Želijo napolniti dvorano Stožice. Nič kaj lahka naloga, posebej v času, ko bi lahko rokometno vzdušje v deželi označili za vse prej kot evforično.
GALERIJA PRINAŠA ZADNJO TEKMO SLOVENSKE IN POLJSKE REPREZENTANCE NA EP 2010.

Vseeno pa je lahko rezultatski padec prilika za nov začetek. Kot na primer če v šoli dobiš "cvek", enkrat boljša ocena ob primernem delu preprosto mora priti. Po Zvonimirju Serdarušiću, ki je s podcenjujočimi besedami do slovenskega rokometa (pre)hitro odkorakal iz reprezentance, jo je prevzel Boris Denič. Nekdanji reprezentančni vratar, ki se je kalil kot pomočnik tako Kasima Kamenice kot Mira Požuna in Serdarušića. In videl, kaj so vsi našteti delali prav in kaj napak. Denič se je nekaterim zahvalil za sodelovanje, nekateri pa so se zahvalili njemu za povabilo. Med njimi tudi Vid Kavtičnik, ki je malce skrivnostno navedel osebne razloge. Z vso pravico – kdor ne želi igrati, ga nikakor ne gre siliti.

Slovenija ima srečo, da je na njegovem položaju desnega krila ponudba bogata – najboljše mladinsko desno krilo Evrope Gašper Marguč je navdušeno pograbil ponujeno priložnost v Celju, Škofjeločani pa so izbrusili biser, ki mu je ime Jure Dolenec. Težave se pojavljajo na položaju krožnega napadalca in levega zunanjega, ampak Denič zelo dobro ve zanje in se teh vprašanj že loteva. Predvsem pa drži njegova izjava: "Ne moremo večno živeti v letu 2004." Ko je Slovenija osvojila srebro na EP. Dobro jutro, ti časi so minili. Ustvariti je treba nove zmagovalce. "Predanost, borbenost, požrtvovalnost," pa je vodilo novega selektorja.

Slovenija se torej pobira po udarcih, ki jih je dobil njen rokomet v zadnjih mesecih, stanje v kvalifikacijski skupini tri pa je obetavno. Izbrana vrsta je s štirimi točkami na prvem mestu (zmagi nad Ukrajino in Portugalsko). Sredina nasprotnica Poljska je druga – točko so ji na domačem igrišču ukradli Portugalci. Tudi statistika je na slovenski strani: osem tekem, štiri zmage Slovenije, tri Poljske in en remi. Ta se je zgodil na zadnjem EP v Avstriji, zadnja zmaga nad Poljaki, sicer svetovnimi prvaki iz leta 2007 in tretjimi na SP 2009, pa je stara že pet let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.