Šport
40 ogledov

"Lahko povem, da nihče ne bo spal"

rokomet, Hrvaška EPA
Hrvaški rokometaši, ki se bodo nocoj za bron pomerili s Slovenijo, so bili po dramatičnem porazu z Norveško hudo razočarani. Vseeno napoveduje boj za 3. mesto na svetovnem prvenstvu.

"Moramo se zbrati, že jutri je dvoboj za bronasto kolajno. Gremo po njo," je takoj po porazu dejal hrvaški selektor Željko Babić in dodal: "To je šport. Slovenija je imela dan več odmora. Moramo se resetirati in poskušati zmagati. Naj se zgodi božja volja."

Babićeva četa je bila sicer blizu zmage, a je Zlatko Horvat zgrešil strel s sedmih metrov, ki bi sicer Hrvatom prinesel uvrstitev v finale. "Zelo sem žalosten. Sem brez besed. Hkrati sem ponosen na našo borbo. Bila je težka tekma, srce smo pustili na igrišču," je po nesrečnem porazu dejal kapetan Domagoj Duvnjak.

Prvo ime hrvaške reprezentance je imel na dvoboju z Norvežani zelo slab izkoristek, po mnenju nekaterih pa se je to pripetilo, ker je ob koncu turnirja povsem izčrpan. "Imam še moči. Jutri se igra za kolajno in vemo, kaj to pomeni. Bo zelo težko. Nazadnje smo bili v finalu leta 2010, ponoči pa smo želeli že spati z osvojeno kolajno, a nam ni uspelo," je o dvoboju s Slovenci in zamujeni priložnosti razmišljal Duvnjak.

"Težko bo spati"

"Težko mi je. To moramo čim prej pozabiti. Moramo razmišljati o Sloveniji," je dejal Horvat. "Nikoli še nisem streljal tako pomembnega 'penala', a to ni opravičilo. To je zame zelo težko. Imel sem dober občutek pred strelom," je še dejal nesrečni rokometaš. "Noč? Poskusili bomo, kolikor je to mogoče, čim prej zaspati. Težko bo. Igrali smo podaljške, še vedno smo polni adrenalina," je zaključil.

Tin Kontrec je dodal: "Težko je povedati kaj pametnega. Imeli smo to sedemmetrovko za finale, a zmanjkalo nam je tudi nekaj sreče. Če želimo priznati ali ne, so imeli psihično prednost v podaljških. Vseeno smo se trudili na vso moč."

"Fantom bom dejal, da želim s tega prvenstva oditi domov s kolajno. Zbrali se bomo in jo poskusili osvojiti," pa je menil Jakov Gojun.

"Lahko vam zagotovim, da nihče od fantov ne bo spal. Morda bo kdo od njih do jutra zaspal za kakšno uro, dve. Strokovni štab bi jim moral pustiti, da spijo dokler lahko, potem naj svoje postorijo fizioterapevti. Toda nemogoče si je opomoči od tega. Do tekme je le 20 ur ... To je 'poden'. Ne moreš tako organizirati prvenstvo. Francozi bodo imeli do finala tri dni pavze, mi pa moramo po 20 urah v boj za bron," je za hrvaške medije pokomentiral nekdanji reprezentant Mirza Džomba.

"Slovenci so lažje izgubili in imeli so dan odmora več," je bil podobnega mnenja še en nekdanji član izbrane vrste Goran Šprem, legendarni Zlatko Saračević pa se boji, da bi odločala motivacija: "Tekmec bo izjemno motiviran, ker za razliko od nas, še nikoli ni osvojil kolajne na svetovnem prvenstvu."

Komentarjev 3
  • wolf.ata 18:13 28.januar 2017.

    za 3.ali 4.mesto,( Don't Cry Hrvatija za 1.ali 2.mestom),bojo pa 4.brez kolajne ali pa naši na 4.mestu,raje vidim,da so naši 3.-ji,neprecenljivo,božansko,enkratno,GREMO NAŠI............................

  • Avatar Leon
    Leon 13:05 28.januar 2017.

    Slovenija se bo borila za 4.mesto !

  • vladek 10:25 28.januar 2017.

    To ni bilo svetovno prvenstvo v rokometu,ampak svetovno prvenstvo v grobosti