Šport
13 ogledov

Naj vam bodo Koreni, Birse ... vzor!

Žurnal24 main
Slovenci prihajajo domov. Dan po tekmi je Matjaž Kek opozoril na nekaj zelo pomembnega. "Upam, da bodo tudi Handanovići, Novakovići, Koreni, Birse in drugi vzor mladim, da bodo začeli igrati nogomet."
Ponosen sem na doseženo. Saj rezultat peče, peče kot hudič.
Matjaž Kek

Dan po tekmi slovenske reprezentance z Anglijo, ki je končala sanje o osmini finala, so vtisi še precej sveži, a selektor Matjaž Kek je po prespani noči potegnil črto pod Južno Afriko. "Ponosen sem na doseženo. Saj rezultat peče, peče kot hudič. To je velika rana. Ampak po drugi strani sem vesel, da smo se zbrali skupaj takšni ljudje, da smo združili Slovenijo. Ponos, spoštovanje, pozitivna energija. To je to." Kek meni, da je bila to dobra šola za naprej. "Upam, da bo reprezentanca prišla iz tega še močnejša, da bo vsak posameznik močnejši. To je bila za nas dragocena izkušnja, šola, ki jo drago plačaš, in mi smo jo plačali na najbolj krut način v športu. Ampak če v porazu nisi velik, potem nikoli ne boš pravi zmagovalec. Čestitam Angležem in ZDA za uvrstitev v naslednji del. Zdaj bo potrebnega nekaj časa, da bomo vse skupaj pospravili v predalčke in potem se bomo odločili, kako dalje."

Upam, da bodo Handanovići, Novakovići, Koreni, Birse in drugi vzor drugim mladim, da bodo začeli igrati nogomet.
Matjaž Kek

Selektor je na novinarski konferenci takoj po tekmi omenil, da je bilo to mogoče njegovo zadnje dejanje na klopi slovenske izbrane vrste.  "Saj veste, da nisem evforičen v zmagah in nisem tragik, ko so porazi. Za fante je to čustveno težek trenutek. Mi pa gre na živce, ko se govori, da se bo čez mesece, leta videlo, kaj pomeni ta naš nastop na SP. Če se že zdaj ne vidi, kaj to pomeni, je to žalostno," je s kančkom razburjenja v glasu dejal prvi strokovni mož. "Upam, da bo od tega nastopa nekaj imel tudi slovenski nogomet. Da ne bodo tisti, ki ga krojijo, vse skupaj spravili v napačno smer. Pot je pokazana, potencial strahovit, imamo večjega, kot si marsikdo predstavlja. Zlata generacija nam je bila v določenih zadevah vzor, upam, da bodo tudi Handanovići, Novakovići, Koreni, Birse in drugi vzor drugim mladim, da bodo začeli igrati nogomet in da ga bodo igrali z veseljem," je še izjavil nekdanji branilec Maribora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.