Šport
25 ogledov

Najbogatejši turnir kvalifikantu

(Foto: PokerNews.si) Žurnal24 main
Pred dnevi se je z Glavnim turnirjem zaključila že 19. izvedba Full Tiltovega spletnega prvenstva FTOPS (Full Tilt Online Poker Series). Prvenstvo polno presežnikov, se je končalo na najlepši možen način.

In sicer rekordnim Glavnim turnirjem, ki se je na koncu ponašal z nagradnim skladom skoraj 9 milijonov dolarjev, na katerem je na koncu slavil kvalifikant »GIAMPP«. Kar je naredilo tokratni Glavni turnir tako poseben pa ni le neverjetno bogat nagradni sklad, temveč tudi dejstvo, da je bil tokrat prvič mogoč nastop tudi z večini prijavami hkrati, ki je skupno število vplačanih prijav dvignil kar na 14.479!

S tem dosežkom in nagradnim skladom nekaj več kot 8,8 milijona dolarjev, se je Glavni turnir FTOPS tokrat zlahka uvrstil med 30 najbogatejših turnirjev na svetu in se na lestvici najbogatejših spletnih turnirjev, uvrstil na visoko 4. mesto. Da se bo turnir zapisal v zgodovino, pa je krivo še eno dejstvo, in sicer to, da je bila na njem tokrat prvič podeljena tudi nagrada, ki je presegala magično mejo 1 milijona dolarjev!

Glavni turnir FTOPS XIX, ki se je tudi letos ponašal s prijavnino 640 $, je tako prav v vseh pogledih izpolnil pričakovanja organizatorjev, saj smo bili priča rekordnemu turnirju, polnem preobratov, na katerem je nastopilo cel kup velikih imen, a se je do zmage na koncu vseeno dokopal popolni neznanec. Več kot 14 ur igre je bilo potrebnih, da se je število nastopajočih zmanjšalo na samo 13 tekmovalcev, še dobra ura igre pa je bila nato potrebna, da smo dobili srečno deveterico, ki je imela priložnost, da se pomeri za zmago in glavno nagrado v višini 1,3 milijona dolarjev. Na finalko so se poleg nam vsem dobro poznanih Blair-a “blur5f6” Hinkle-a in Daniela “WiLDmAn75” Buzgona uvrstili tudi “Colonel Mustard”, “beerocrat”, “J NOCK”, “425wedabest”, “Nayza”, “SirMad” ter seveda kasnejši prvak “GIAMPP”. Slednji so nato eden za drugim odpadali, dokler niso v igri za naslov najboljšega ostali le še “SirMad”, “GIAMPP” in pa Blair Hinkle, ki so se pred zadnjim dejanjem uspeli dogovoriti o delitvi nagrad. Zahvaljujoč največjemu številu žetonov, je lahko pogoje postavljal prav Hinkle, ki si je izpogajal največji delež nagradnega sklada, težak nekaj več kot 1,1 milijona dolarjev, medtem ko sta se morala preostala igralca zadovoljiti s precej manj denarja.

Ko je bila delitev opravljena, so se fantje med seboj udarili še za prestižni naslov, kjer pa se je, kot že rečeno, najbolje odrezal »GIAMPP«, ki je tako postal zadnji prvak letošnjega prvenstva FTOPS. Zgodba tokratnega osrednjega junaka »GIAMPP-a« pa je še toliko bolj zanimiva, saj je bil slednji eden od zgolj 2 tekmovalcev (poleg njega še “beerocrat”), ki se je na finalko uvrstil z vplačano zgolj 1 prijavnino. No tudi to pravzaprav ni povsem res, saj letošnji prvak ni za nastop odštel niti polne prijavnine, saj se je do karte dokopal prek enega od satelitov s prijavnino nekaj več kot 100 $.

Hvale vreden dosežek, ni kaj! Končni vrstni red na finalni mizi Glavnega turnirja FTOPS XIX: 1. GIAMPP – 877.950$ 2. Blair “blur5f6” Hinkle – 1.162.950$ 3. SirMad – 805.440$ 4. Nayza – 451.745$ 5. Daniel “WiLDmAn75” Buzgon – 321.434$ 6. J NOCK – 230.216$ 7. 425wedabest – 165.061$ 8. beerocrat – 121.624$ 9. Colonel Mustard – 86.005$ Kljub zaključku prvenstva FTOPS, pa zanimivemu turnirskemu dogajanju na Full Tilt Pokru še ni videti konca, saj se bo že v nedeljo, 6. marca začela pomanjšana različica tega istega prvenstva – MiniFTOPS. To bo podobno kot njen veliki brat sestavljeno iz 45 turnirjev, s sicer precej manjšimi prijavninami in nagradnimi skladi, ki pa se bo vseeno ponašalo s skupnim zagotovljenim nagradnim skladom več kot 8 milijonov dolarjev. Vabljeni!

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.