Šport
18 ogledov

Najbolj mu je žal noseče hčerke

nigel sears op avstralije EPA
Britanski teniški trener Nigel Sears, ki se je na letošnjem OP Avstralije zgrudil med dvobojem varovanke Ane Ivanović, je zanikal, da je bila nezgoda posledica težav s srcem.

Nigel Sears, tast drugega igralca sveta Andy Murrayja, je postal osrednja zgodba tretjega kroga letošnjega OP Avstralije, ko se je na dvoboju njegove varovanke in Madison Keys nenadoma zgrudil po tleh. 

Srbska tenisačica, ki je bila nekoč uvrščena na prvo mesto lestvice WTA, je lahko le nemočno spremljala, kako so njenega trenerja na nosilih odnesli s tribune. Dvoboj so za slabo uro prekinili, v nadaljevanju pa je Ivanovićeva, ki je sicer dobila prvi niz, morala priznati premoč z izidom 6:4, 4:6, 4:6.

Murray je v tistem času igral na drugem igrišču in ni vedel, kaj se je zgodilo, peklenske trenutke pa je preživljala njegova žena Kim, ki je zaradi visoke nosečnosti ostala doma.

Zdravniki so se bali, da je priznani teniški strokovnjak doživel srčni napad, vendar se je izkazalo, da temu ni bilo tako. Searsa so naslednji dan odpustili iz bolnišnice, zdravljenje pa je lahko nadaljeval doma. Uradnega razloga, zakaj je 58-letnik nenadoma izgubil zavest, niso navedli, Sears pa špekulira, da je glavno vlogo odigral pokvarjen suši.

nigel sears op avstralije | Avtor: EPA EPA
''Ko sem hodil proti trenerski loži, sem se nenadoma počutil slabo. Kot da bi pojedel nekaj, kar se ne bi strinjalo z mano. Zdržal sem prvi niz, ki ga je Ana dobila s 6:4. Počutil sem se omotičnega, čeprav sem sedel, in začel sem se potiti. Prepričan sem bil, da bom bruhal, zato sem se odločil, da gre raje na stranišče,'' je svojo izkušnjo opisal Sears.  ''Vstal sem, naredil nekaj korakov in to je zadnja stvar, ki se je spominjam, preden sem se zavedel, da ležim na tleh in da je okoli mene kopica ljudi,'' je dodal teniški trener, ki najbolj obžaluje, da je prestrašil nosečo hčerko. ''Počutim se krivega, ker so morali žena, hčerka in prijatelji prestajati vse to. Trenutek ne bi mogel biti slabši. Kim je imela le nekaj dni do poroda.''

''Ko sem se prebudil, sem imel občutek, kot da je nekdo udarjal po mojem prsnem košu. Na obrazu sem imel masko. Slišal sem računalniški glas: 'šok ni potreben'. Hvala bogu, sem si mislil,'' je povedal Sears in dodal, da se počuti krivega za poraz svoje varovanke.

''Skrbelo jo je zame. Imela je možnost, da se vrne naslednji dan. Verjetno je mislila, da je momentum na njeni strani, a zagotovo je imela težave s koncentracijo,'' je zaključil trener.

ana ivanović madison keys | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.