Šport
14 ogledov

Najbolj športno mesto je Maribor

Tone Vogrinec pravi, da ima Maribor najboljšo športno infrastrukturo. Žurnal24 main
Najbolj športno slovensko mesto je po izidih ankete, ki smo jo izvedli na spletni strani zurnal24.si, Maribor. Tako je odločilo 36 odstotkov bralcev.

V tokratni anketi smo vas spraševali, katero je najbolj športno mesto v Sloveniji. Skupaj smo prejeli 2648 glasov, ki so jih anketiranci razdelili takole: prvo mesto in 36 odstotkov glasov je pripadlo Mariboru, na drugo mesto se je z 28 odstotki uvrstila Ljubljana, na tretje pa z 19 odstotki Celje. Četrte so Domžale z desetimi odstotki glasov, peti pa Koper, ki ste mu ste bralci spletne strani zurnal24.si namenili najmanj – le sedem odstotkov glasov.

Za mnenje o izidih ankete smo tokrat povprašali tri znane Štajerce. Polona Baš, nekdanja ritmična gimnastičarka, manekenka in miss universe Slovenije leta 2003, v Mariboru ne živi že dolgih devet let. 24-letna Mariborčanka bi za najbolj športno mesto prej kot Maribor postavila Celje, izide ankete v prid Mariboru pa pripisuje tudi dejstvu, da se štajerska metropola ponaša z novim in modernim nogometnim stadionom. "Nazadnje sem bila na tekmi hokejistov v Ljubljani, zelo rada pa si pogledam tudi kakšno košarkarsko tekmo," na vprašanje, katere športe najraje spremlja v živo, odgovarja Polona, ki, čeprav živi v Domžalah, od koder prihaja dvakratni zaporedni nogometni prvak Slovenije, ne obiskuje njihovih tekem.


Tako ste se odločili vi, bralci spletne strani zurnal24.si. © Sportnet

 
Še en znani Štajerec Tone Vogrinec o najbolj športnem mestu v Sloveniji pravi: "Zelo težko je definirati, katero je najbolj športno mesto. Če bi gledali športne objekte, je Maribor prav gotovo na prvem mestu, saj ima izredno dobro športno infrastrukturo; od plavalnih bazenov do nogometnih igrišč, atletskega stadiona, smučišča, stez za gorsko kolesarjenje in še in še." Maribor je po besedah dolgoletnega direktorja smučarskih reprezentanc šibkejši v individualnih športih, kar pa ne velja glede množičnosti udejstvovanja v športnih panogah. Vogrinec najraje spremlja rokomet: "Letos sem z zanimanjem spremljal obračune Kopra in Celja. Občasno sem si v Celju kakšno tekmo ogledal tudi v živo. Rokomet je moj šport, ki sem ga gojil kar 15 let."


Polona Baš delček zmage Maribora pripisuje tudi obnovljenemu Ljudskemu vrtu. © Žurnal24

 

Pevec Zoran Predin sicer že dvajset let živi Ljubljani, a zmago Maribora komentira takole: "Rezultati so lep kompliment mestu. Šport je še posebej za mladino sredstvo, s katerim se lahko spoznajo, si izoblikujejo značaj in telo. Ne glede na to, za katero zvrst gre, je šport prvi borec proti drogi. Že ta status mu daje posebno mesto. Zato mora biti vsako mesto, ki dobi tak kompliment, veselo in športu posvetiti še dodatno pozornost." Maribor, ki pregovorno slovi tudi kot najbolj nogometno mesto, že kar nekaj let čaka na naslov nogometnega prvaka. Predin o tem pravi: "Nihče ne ne ostane kralj za vedno. Te stvari pridejo in gredo, generacije se menjajo, važno je, da panoga ostane. Čez čas se stvari ponovijo. In prav je tako." In kaj glasbenik pogreša v Mariboru? "Košarko še posebej. Slišim neke ideje, da naj bi se obnovila prvoligaška košarka. Sam bom z veseljem sodeloval."

V Ljubljani najraje zahaja v Halo Tivoli: "Rad gledam tekme košarkarske Evrolige, svoj čas sem gledal nogometne dvoboje Olimpije in Maribora, rad si pogledam tudi hokejske obračune med Jesenicami in Olimpijo, bil sem tudi na rokometnem evropskem prvenstvu. To so tisti športi, ki me najbolj zanimajo," za zaključek pogovora pojasnjuje Predin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.