Šport
23 ogledov

Najbolje plačani igralci Serie A

Daniele De Rossi Žurnal24 main
Nogometaš z največjo letno plačo v Serie A je Romin vezist Daniele De Rossi. Zasluži 6,5 milijona evrov na leto.

De Rossi je postal najbolje plačani nogometaš leta 2012, ko je Roma želela preprčiti njegov odhod iz kluba. Njegova neto letna plača tako znaša 6,5 milijona evrov. V dveh letih ga ostali zvezdniki Serie A niso uspeli prehiteti, še najbolj se mu je približal Argentinec Gonzalo Higuaín, ki je pred začetkom minule sezone iz Real Madrida prestopil v Napoli. Neapeljčani so napadalca v svoje vrste zvabili s plačo 5,5 milijona evrov na leto.

Med deseterico najbolje plačanih se je znašel tudi član Fiorentine Mario Gomez, ki pa v prvi sezoni zaradi številnih poškodb ni opravičil 4,24 milijonov visokega letnega izdatka vijoličastih. Od novincev, ki so se na Apeninski polotok preselili v tokratnem prestopnem roku, bo največ zaslužil Fernando Torres. Ta bo naslednji dve sezoni kot posojen nogometaš Chelseaja igral za Milan, po plačilu davka pa bodo na njegov račun sedli natančno štirje milijoni.

Lestvica najbolje plačanih nogometašev v Serie A:

Daniele De Rossi (Roma)
Gonzalo Higuain (Napoli)
Carlos Tevez (Juventus)
Mario Gomez (Fiorentina)
Gianluigi Buffon (Juventus)
Philippe Mexes (AC Milan)
Fernando Torres (AC Milan)
Arturo Vidal (Juventus)
Andrea Pirlo (Juventus)
€6.5m
€5.5m
€4.5m
€4.25m
€4m
€4m
€4m
€4m
€3.8m
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.