Šport
167 ogledov

Najboljša sodnika na svetu zavrnila obtožbe, da sta se pustila podkupiti

Slovenska rokometna sodnika Peter Ljubič in Nenad Krstič Nataša Čepar
Rokometna sodnika Peter Ljubič in Nenad Krstič sta na današnji novinarski konferenci zavrnila obtožbe trenerja nemškega Thüringerja Herberta Müllerja, ki jima je očital jemanje podkupnine in napovedala tožbo.

Ljubič in Krstič sta sicer v razmaku nekaj mesecev sodila na finalu olimpijskih iger in na finalu svetovnega prvenstva v rokometu. Ta prestiž doslej ni doletel še nobenega sodniškega para, tako da se ponašata z neuradnim naslovom najboljših sodnikov na svetu.Obtožba podkupovanja pa ju je doletela po tekmi lige prvakinj med romunskim Baia Marom in Thüringerjem sredi prejšnjega meseca.

Podpora evropske zveze...

"Lokalni župan mi je po tekmi dejal, da bi morale domačinke zmagati najmanj za deset golov, glede na to, koliko denarja je dal sodnikoma," je Müller izjavil za lokalni časopis Thüringer Allgemeine, izjavo pa so povzeli naši mediji. "Rada bi sprala ta črni madež, ki ga je Müllerjeva izjava pustila na najinih imenih," je povedal Peter Ljubič. Tekmo so sicer za gol dobile Romunke, ki pa jim ta izid ni pomagal do napredovanja. Obtožbe nemškega trenerja je ostro zavrnil tudi romunski klub, Evropska rokometna zveza pa je poslala uradno sporočilo, ki je ovrglo vsakršen sum v neregularnost te tekme.

...ne pa tudi domače

"Rokometna zveza pa nama ne stoji ob strani tako kot bi pričakovali v tej zadevi. Šef naše sodniške organizacije Andrej Juratovec naju že mesec dni ni kontaktiral, ne zanima ga kako je z nama in če rabiva kakšno pomoč. Ob tem so nama vzeli že dodeljeno tekmo neposredno po romunskem dogodku, tako da doma praktično ne sodiva," je dejal Ljubič, ki bo s Krstičem sicer sodil na bližnjem Evropskem prvenstvu. "Če naju pri nas ne rabijo si bova z Nenadom že naredila plan B. Želiva samo, da nama povejo, da z nama ne računajo. V skrajnem primeru, upam da do njega ne bo prišlo, bova sodila pod kakšno drugo zastavo," je sklenil rokometni sodnik, ki ima za seboj 33-letno sodniško kariero.

Komentarjev 1
  • alfredo 05:54 11.december 2013.

    Pero in Neno sta najboljša sodnika na svetu!