Šport
245 ogledov

Najboljša šprinterka na svetu razkrila ambiciozen načrt

Shelly-Ann Fraser-Pryce Epa
Devetkratna svetovna in dvakratna olimpijska prvakinja bo v Tokiu nastopila v obeh šprinterskih disciplinah.

Jamajška tekaška zvezdnica Shelly-Ann Fraser-Pryce, ki si je letos na svetovnem prvenstvu v Dohi priborila že deveto zlato medaljo in postala tretja najboljša vseh časov v zgodovini teh tekmovanj, je sporočila, da bo na olimpijskih igrah v Tokiu 2020 nastopila tako v teku na 100 kot na 200 metrov.

Pred jamajško sprinterko (devet zlatih, dve srebrni) sta po osvojenih odličjih na SP le Američanka Allyson Felix z 12 zlatimi, tremi srebrnimi in dvema bronoma ter jamajška legenda športa Usain Bolt (11 zlatih, 2 srebrni in bron). Poleg teh medalj s SP pa ima v zbirki še šest olimpijskih.

"Vsekakor načrtujem dvojni nastop," je sporočila Fraser-Prycova in dodala: "Že na zadnji tekmi sme res želela nastopiti v obeh tekih, a je imel trener drugačne načrte. On pač najbolje ve."

V karieri je največ uspehov dosegla v teku na 100 metrov, ima pa tudi nekaj medalj na 200-metrski razdalji. Na OI 2012 v Londonu je bila srebrna, naslednje leto v Moskvi na SP pa zlata.

Na zadnjih OI v Riu 2016 se je nastopu na 200 metrov dopovedala, na najkrajši preizkušnji pa je bila nato tretja. "Zelo se veselim teka na 200 metrov. Verjamem, da lahko ostanem pod 22 sekundami, to je moj veliki cilj," je še dodala 32-letna tekačica, za katero bodo igre v Tokiu po napovedih zadnje v karieri.

Komentarjev 3
  • epabli 06:20 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • preqnitem 03:50 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • irteopa 01:21 26.december 2019.

    https://Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks