Šport
9 ogledov

Najboljša sta Ponomarenkova in Kauzer

Peter Kauzer (levo na sliki) si je že zagotovil nastop na OI, medtem ko Špeli Po Žurnal24 main
Kajakaška zveza Slovenije je podelila nagrade najuspešnejšim tekmovalcem pretekle sezone. Naziva najboljšega športnika in športnice sta se veselila Špela Ponomarenko in Peter Kauzer.

Enako kot lani sta naziv športnika in športnice leta 2007 po izboru Kajakaške zveze Slovenije prejela mirnovodašica Špela Ponomarenko, ki je na svetovnem prvenstvu osvojila bronasto kolajno, in slalomist Peter Kauzer, ki je na evropskem prvenstvu v Liptovskem Mikulašu osvojil posamično srebrno in moštveno zlato odličje. "Vsake nagrade oziroma naslova sem vedno vesel. Obenem mi ta nagrada pomeni potrditev, da dobro delam in je nagrada za trdo delo in odrekanja. Zelo sem vesel, da sem ubranil lanski naslov najboljšega v Sloveniji, saj imamo pri nas vrsto odličnih kajakašev. Upam, da bom tudi v prihodnje zadržal ta naslov, vendar se zavedam, da bo to težko delo," je
povedal Kauzer.

Franci Pavšer ml. je poskrbel za obilo smeha. © Nina Jelenc

 
Naziv najboljše divjevodašice je šel v roke spustašice Lučke Cankar , najboljši mirnovodaš je Jernej Župančič Regent , najboljši mladinec pa Jernej Zupan , ki je na mladinskem evropskem prvenstvu v Krakovu osvojil dve odličji. KZS je vsem nosilcem kolajn z največjih tekmovanj podarila tudi priložnostna darila. Ta so prejeli člani kajakaške ekipe, ki je bila najboljša na slalomskem EP Peter Kauzer, Jure Meglič in Dejan Kralj , Špela Ponomarenko , Jernej Zupan , Blaž Cof in Jure Lenarčič za moštveno  kolajno na mladinskem EP in kajakašice Eva Terčelj, Urša Kragelj in Nika Mozetič .

Posebna priznanja so dobili tudi kajakaški delavci. Bronasto priznanje za zasluge pri razvoju kajakaštva sta prejela Lucijan Pellegrini in Dušan Tuma , srebrno pa Vladimir Jakomin . KZS se je s podpisano štartno številko s tekme svetovnega pokala v Tacnu zahvalila hrastniškemu županu in poslancu Miranu Jeriču za podporo kajakaštvu, ki jo izkazuje občina Hrastnik.

Prireditev, ki je tokrat drugič potekala v Hrastniku, je minila v znamenju smeha. Zanj je poskrbel radijski novinar Franci Pavšer ml. , ki je na oder prišel v kajakaški opremi in zbrane nasmejal s številnimi šalami na račun novinarjev in kajakašev.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.