Šport
113 ogledov

Najboljše mladinsko levo krilo na svetu

1/11
Žurnal24 main
David Razgor. Ime in priimek si nekajkrat preberite in ponovite v glavi, da se boste lahko pred prijatelji na pijači postavljali, kako poznate nekoga, ki mu bo uspelo.

Šalo na stran, natančneje na levo stran. Dvajsetletni Celjan David Razgor je na mladinskem svetovnem prvenstvu v Egiptu, kjer so slovenski rokometaši osvojili bronasto kolajno, postal najboljše mlado levo krilo na svetu. Selektor Slavko Ivezič ga je razglasil za najbolj konstantnega v svojem moštvu. Razgor pa je bil tudi drugi strelec prvenstva, v desetih tekmah je dosegel 68 zadetkov, njegov odstotek realizacije pa je bil 76,4.

Rokometaš, ki navija za Manchester. © Saša Despot

 
"Pred SP nismo napovedovali kolajne. Vendar si jo je vsak od nas želel in jo sanjal. Selektor mi je zaupal veliko minutažo. Tudi ekipa mi je zaupala, veliko igrala name in mislim, da sem to upravičil," razlaga mladi Celjan. Če se vam priimek zdi znan in vijugate po možganih, kje ste ga že slišali, naj vam pomagamo. Tudi njegov oče je nekdanji izvrstni rokometaš, zdaj pa trener, Igor Razgor . Gotovo pa se ne boste čudili, če vam izdamo, da se s tem športom ukvarja tudi brat Simon , ki igra za novega prvoligaša iz Maribora , v lanski sezoni pa je bil eden boljših strelcev 1. B-lige.

"Ko sva bila mlajša, sva z bratom veliko igrala drug proti drugemu, oče pa naju je opazoval. Prvi je začel trenirati brat, ki je štiri leta starejši, nato je igra postala všeč tudi meni, oba pa sva seveda imela zgled pri očetu. Bili so dnevi, ko sva doma po cele dneve igrala rokomet,"
razlaga Razgor, ki je v lanski sezoni nastopal za drugi celjski klub Zlatorog v 2. ligi, kar je tretja raven tekmovanja, v letošnji pa je "padel" pod mentorstvo Edvarda Kokšarova v najboljšem pivovarskem moštvu. "To so igralci, ki imajo veliko izkušenj, ki mi lahko veliko pomagajo na moji poti. Z vsemi se dobro razumem, tako da ni nikakršnih problemov," razlaga novopečeni študent menedžmenta v Celju.

Čeprav se na levem krilu znajde več kot odlično, pa to ni bil njegov prvi položaj. "Ko sem bil mlajši, sem vedno začenjal na sredini, v reprezentanci sem dobil priložnost na levem krilu. Sicer pa: kjer me bo ekipa potrebovala, tam bom igral," brez kakršnihkoli zametkov zvezdniških muh in mušic zatrjuje Razgor, ki si v prostem času najraje ogleda tekmo angleške nogometne lige, njegov najljubši klub pa je Manchester United .
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.