Šport
31 ogledov

Najboljši do novih zmag

Roberto Luongo in David Krejci Žurnal24 main
Na tekmah lige NHL si nobena od ekip ni priigrala visoke zmage, favoriti pa so kljub temu upravičili naziv.

V severnoameriški hokejski ligi NHL so favorizirane ekipe upravičile vloge na vrhu posameznih skupin. Na zahodu še naprej vodi Pittsburgh, ki je s 3:1 zmagal v Nashvillu, v atlantski skupini je Boston ugnal Florido s 4:1 in povečal naskok pred Montrealom, v centralni skupini zahoda pa je vodilni St. Louis ugnal Tampo s 4:2. Eden od zvezdnikov večera je bil Bostonov David Krejči, ki je dosegel kar tri gole. 

St. Louis je po tem, ko je v prvem delu za Tampo zadel Martin St. Louis, zaostajal že 2:0, nato pa so hokejisti iz Louisiane v drugi in tretji tretjini zadeli po dvakrat ter poskrbeli za preobrat. V Nashvillu je za Pittsburgh dvakrat zadel Marti Niskanen.

Anže Kopitar z Los Angelesom je bil tokrat prost, v četrtek ponoči pa ga s kralji čaka gostovanje na naslednji tekmi kanadske turneje v Winnipegu, kjer bo ekipa iz Kalifornije poskušala doseči še šesto zmago zapored. Ta bi bila lahko že odločilni korak h končnici, saj bi prednost pred devetouvrščeno ekipo lige Dallasom tako narasla že na deset točk.

Dallas je danes izgubil pri Columbusu s 4:2. Tekmo je odločil Artem Anisimov, ki je v prvi tretjini dosegel gol za vodstvo s 3:0, v 56. minuti pa je, potem ko so se gostje iz Teksasa približali na gol, poskrbel za končni izid 4:2. A tudi Winnipeg ne bo lahek zalogaj za Los Angeles, saj ima teoretično še možnosti za končnico, po današnjem porazu z New York Islanders (2:3) – v podaljšku je za goste zadel Avstrijec Michael Grabner – pa nujno potrebuje novi točki. V podaljšku so zmagali tudi hokejisti Caroline, ki so se po golu Jaya Harrisona veselili zmage s 3:2 na gostovanju v San Joseju.

Liga NHL, izidi:

Boston Bruins : Florida Panthers 4:1
Columbus Blue Jackets : Dallas Stars 4:2
St. Louis Blues : Tampa Bay Lightning 4:2
Winnipeg Jets : New York Islanders 2:3*
Edmonton Oilers : Ottawa Senators 3:2
New Jersey Devils : Detroit Red Wings 4:3
Chicago Blackhawks : Colorado Avalanche 2:4
Nashville Predators : Pittsburgh Penguins 1:3
Phoenix Coyotes : Vancouver Canucks 1:0
San Jose Sharks : Carolina Hurricanes 2:3*

* - zmaga po podaljšku
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.