Šport
35 ogledov

Najboljši izgubili proti najslabšim

Toronto Maple Leafs Ottawa Senators Profimedia
V najmočnejši hokejski ligi na svetu je bilo v noči na torek odigranih devet tekem.

Najboljša ekipa v ligi NHL Toronto je po podaljšku izgubila proti najslabši ekipi Ottawi s 5:6, a vseeno vpisala novo točko. Ima jih 24, dve več kot naslednja najboljša ekipa Boston, ki ponoči svoje tekme proti New Jerseyju ni igrala, saj je bila preložena. Zmago Ottawi je prinesel Jevgenij Dadonov z golom v tretji minuti podaljška, pred tem pa je zadel tudi za izenačenje na 5:5 dobri dve minuti pred koncem rednega dela. Toronto, pri katerem je Auston Matthews zbral dva gola in podajo, je vodil že s 5:1.

Tampa Bay, ki je pri 21 točkah, je izgubila proti Floridi s 4:6. Slednja se ji je približala zgolj na točko, ima pa še tekmo v dobrem. St. Louis je z 0:1 izgubil na gostovanju v Arizoni in ostal pri 20 točkah, toliko jih imajo v ligi še Montreal, Carolina in Chicago. Slednji je po podaljšku s 3:2 v gosteh premagal Detroit, dva gola je prispeval Dominik Kubalik, vključno z zmagovitim v peti minuti dodatka. Carolina je s 7:3 odpravila Columbus, Brock McGinn je vpisal dva gola in dve podaji za zmagovalce, Teuvo Teravainen pa gol in tri podaje.

Buffalo je izgubil proti New York Islanders z 1:3, Edmonton pa proti Winnipegu s 5:6. V 47. minuti je določilni gol zadel Blake Wheeler. Najboljši igralec po točkah (30) v ligi Connor McDavid je za poražence prispeval dve podaji. Calgary je po podaljšku s 4:3 v gosteh ugnal Vancouver, Johnny Gaudreau je bil mož odločitve po 23 sekundah dodatka. San Jose pa je s 3:2 odpravil Anaheim.

Los Angeles Anžeta Kopitarja, ki je zadnji v skupini Honda West, bo v noči na sredo gostil Minnesoto.

NHL, izidi:

Arizona Coyotes - St. Louis Blues            1:0
Buffalo Sabres - New York Islanders          1:3
Toronto Maple Leafs - Ottawa Senators        5:6 (podaljšek)
Carolina Hurricanes - Columbus Blue Jackets  7:3
Tampa Bay Lightning - Florida Panthers       4:6
Detroit Red Wings - Chicago Blackhawks       2:3 (podaljšek)
Edmonton Oilers - Winnipeg Jets              5:6
Vancouver Canucks - Calgary Flames           3:4 (podaljšek)
San Jose Sharks - Anaheim Ducks              3:2
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.