Šport
23 ogledov

Najboljši izpadli v prvem kolu!

Aleks Ovečkin in njegovi Capitals na kolenih. Predčasno grejo domov. (Foto: Reut
1/15
Žurnal24 main
"Še vedno sem v šoku. Ne vem, kaj naj rečem," je bilo vse, kar je uspel izustiti Aleks Ovečkin, potem ko so Washington Capitals četrtič izgubili proti Montreal Canadiensom in senzacionalno končali sezono.
Še vedno sem v šoku.
Aleks Ovečkin

54 zmag in 121 točk na 82 tekmah rednega dela sezone. Washington Capitals z Aleksandrom Ovečkinom so bili najboljše moštvo rednega dela. Zdaj po sedmi tekmi prvega kola končnice končujejo sezono! Senzacionalno so jih četrtič premagali Montreal Canadiens, ki so imeli v rednem delu 15 zmag manj in so se le za točko uvrstili v končnico. Junak njihove zmage z 2:1 v noči na četrtek je bil njihov vratar Jaroslav Halak. Prikazal je branjenje, polno akrobacij, kakršno redko vidimo, in srečanje končal z 41 obrambami. Za 1:0 za Canadiens je Mark Andre Bergeron zadel v zadnji minuti prve tretjine, nakar so se favorizirani Capitals 37 minut mučili, da bi izenačili. Halaka niso mogli premagati, še več: Dominic Moore je dobre tri minute pred koncem povišal na 2:0. Gol Brooksa Laicha dve minuti pred koncem za končnih 1:2 ni bil niti obliž na rane.

"Še vedno sem v šoku. Ne vem, kaj naj rečem," je bilo vse, kar je uspel izustiti Ovečkin. "Potem ko smo zaostajali s 3:1, smo si rekli, da nimamo česa izgubiti. Šli smo tekmo za tekmo in poglejte, zdaj smo v polfinalu konference," je z velikim nasmeškom pripovedoval Halak, katerega zdaj čaka branjenje proti lanskim prvakom Pittsburgh Penguinsom s Sidneyjem Crosbyjem na čelu.

Liga NHL, 1. kolo končnice, tekma 28. 4.:

Vzhod
Washington Capitals : Montreal Canadiens 1:2  /3:4/

*v poševnicah je izid v zmagah

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.