Šport
53 ogledov

Najboljši levičar sploh ni levičar

Najboljši teniški igralec na svetu v levici spretno vihti le z lopar. Žurnal24 main
Trenutno najboljši teniški igralec na svetu Rafael Nadal se lahko pohvali, da je tudi najboljši levičar v teniškem cirkusu. A Nadal v resnici sploh ni levičar, z levo roko igra le tenis.

Španec Rafael Nadal je znan po svojih močnih udarcih z levico, ki nasprotnikom pogosto povzročajo precejšnje težave. A eden redkih levičarjev v tenisu sploh ni levičar. Odločitev, da namesto z močnejšo desnico žogico udarja z levico, je zavestno sprejel v rani mladosti. Nadal je sicer lopar prvič prijel v roko pri treh letih, dve leti kasneje pa je začel trenirati pod očesom svojega strica Tonija Nadala, s katerim še vedno več kot uspešno sodelujeta.

Ko je danes eden najmočnejših igralcev začel igrati tenis, še ni imel dovolj moči, da bi lopar držal le z eno roko, zato je sprva uporabljal obe, kasneje pa je kot svojo "prvo" roko namenoma začel uporabljati levico. Zakaj? Ker je njegov stric menil, da bo pri dvoročnem bekhendu precej pridobil zaradi že tako močne desnice. Kako spreten je trenutno najboljši teniški igralec na svetu s svojo levico pri "neteniških" opravilih, si oglejte v videu.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.