Šport
14 ogledov

Najboljši predobri za Kopija

Jonathan Quick je posrkbel za nekaj spektakularnih obramb, toda poraza svoje eki Žurnal24 main
Los Angeles Kings so v noči na nedeljo gostili najboljšo ekipo lige Vancouver Canucks. Po začetnem vodstvu so kralji popustili in klonili z 1:3. Anže Kopitar ostal brez točke.

V severnoameriški hokejski ligi NHL sta moštvi, za katere igrata slovenska hokejista, doživeli poraz. Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so doma izgubili proti vodilni ekipi lige Vancouver Canucks z 1:3, statistika slovenskega reprezentanta pa je tokrat po 25 minutah igre ostala prazna. Detroit je po kazenskih strelih s 4:5 izgubil v Phoenixu.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

V Los Angelesu so gostitelji v prvem delu z golom Dustina Pennerja celo povedli. Odločitev o zmagovalcu pa je padla v zadnji tretjini, ko je goste v vodstvo popeljal Daniel Sedin, v zadnji minuti pa je končni izid postavil Alexandre Burrows.

"Vedeli smo, da bo veliko odvisno od fizične pripravljenosti in to nas je gnalo naprej. Mislim, da je bila tekma odličen preizkus za našo ekipo in menim, da bomo v prihodnje lahko tokratno predstavo le še nadgradili," je po tekmi dejal Sedin, ki je v NHL vodilni po številu doseženih točk.

"Težko je vseh 82 tekem odigrati s polnim plinom. Vsekakor čutimo, da trenutno ne igramo naše najboljše igre, a še vedno je naše razmerje v zmagah nad 50 odstotki. Moramo izbrati pravo prestavo in se zavedati, da takšne tekme, kot je bila nocojšnja, nedvomno enkrat pridejo, najti moramo le način, kako jih zmagati," pa je povedal Luongo, šesti najmlajši vratar v zgodovini, ki je vknjižil 300 zmag.

Detroit, za katerega Jan Muršak ni zaigral, je v Phoenixu pred zadnjim delom vodil že s 4:1, a dovolil, da so gostitelji izenačili. Pri izvajanju kazenskih strelov pa so bili napadalci obeh ekip zelo neučinkoviti. Zadel je le Radim Vrbata in gostiteljem zagotovil zmago.

"Skušali smo odigrati napad, ki ga ni bilo. Nismo se predali, a nasprotnik je bil premočan. Vratar nas je velikokrat reševal, ampak vse skupaj smo si otežili sami," je po tekmi povedal kapetan rdečih kril Nicklas Lidstrom.

Liga NHL:


Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 1:3
Penner; Hansen, D. Sedin

New York Islanders : St. Louis Blues 5:2
Tavares, Parenteau, MacDonald 2, Grabner; McDonald, Stewart

Philadelphia Flyers : Buffalo Sabres 3:5
Versteeg, van Riemsdyk, Timonen; Stafford, Ennis, Sekera, Pominville, Gerbe

Boston Bruins : Pittsburg Penguins 2:3 - po podaljšku
Chara, Krejci; Jeffrey 2, Staal

Toronto Maple Leafs : Chicago Blackhawks 3:5
Lupul, Crabb, Schenn; M. Hossa, Frolik, Toews, Stalberg, Bickell

Atlanta Trashers : Florida Panthers 4:3 - po podaljšku
Ladd 2, Wheeler 2; Samsonov, Weiss, Booth

Tampa Bay Lightning : Montreal Canadiens 2:4
Moore, Lecavalier; Pacioretty 2, Gill, Desharnais

Phoenix Coyotes
: Detroit Red Wings 5:4 - po kazenskih strelih
Turris, Boedker, Whitney, Hanzal; Miller, Franzen, Filppula, Helm

Colorado Avalanche : Edmonton Oilers 1:5
O'Reilly; Gagner, Jones, Horcoff, Giroux, Cogliano

San Jose Sharks : Dallas Stars 2:3
Wellwood, Marleau; Benn, Eriksson, Williams

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.