Šport
30 ogledov

Najboljši smučar leta je smučarka: Tina Maze!

Sport 17.03.13, Tina Maze, smucarka, foto: EPA
1/3
EPA
Mednarodno združenje novinarjev alpskega smučanja je slovenski šampionki Tini Maze podelilo nagrado za najboljšega smučarja leta.

Tina Maze je v sezoni 2012/13 osvojila veliki kristalni globus z zmago v svetovnem pokalu, dobrih sedem mesecev po osvojiti lovorike pa je postala še najboljša smučarka leta po izboru Mednarodnega združenja novinarjev alpskega smučanja.

Mazejeva je v skupnem seštevku zbrala rekordnih 2.414 točk, veliki kristalni globus in dva mala, v celotni sezoni je zmagala 11-krat, 13-krat je stala na stopničkah, na svetovnem prvenstvu v Schladmingu je osvojila tri kolajne.

Prva Slovenka v zgodovini

Za Slovenko sta v izboru za nagrado Skieur d'or (zlatega smučarja), nekakšnem ekvivalentu nogometne zlate žoge, končala Avstrijec Marcel Hirscher, lanskoletni zmagovalec, in Američan Ted Ligety.

Črnjanka je prestižno nagrado, ki jo podeljujejo od leta 1963, osvojili pa so jo tudi velikani Jean-Claude Killy, Karl Schranz, Ingemar Stenmark, Alberto Tomba in Vreni Schneider, domov odnesla kot prva Slovenka v zgodovini.

Komentarjev 1
  • PIKO5 12:40 25.oktober 2013.

    Najbolša smučarka sezone sami preseški. Čudovite slike najbolše smučarke iz podelitve.Tina vse naj-naj v prihajajoči sezoni, ki se začenja jutri go go Tina...