Šport
7 ogledov

Najdaljši dvoboj se bo "nadaljeval"!

Najdaljši dvoboj Mahut Isner
1/6
EPA
John Isner in Nicolas Mahut, ki sta lani v Wimbledonu odigrala najdaljši dvoboj v zgodovini tenisa, se bosta na letošnjem 125. turnirju v All England Clubu znova pomerila v prvem kolu.

Petkov žreb parov prvega kola tretjega letošnjega grand slama Wimbledona, ki se začne v ponedeljek, je prinesel neverjetno naključje. Američan John Isner in Francoz Nicolas Mahut bosta "nadaljevala" najdaljši dvoboj v zgodovini. Lani sta bila v prvem kolu na igrišču številka 18, kjer sta igrala kar tri dni, točneje 11 ur in pet minut. Isner je imel 113 asov, Mahut 103, odigrala pa sta kar 183 iger. Pred samim žrebom je Mahut organizatorje pozval, naj na 18. igrišču za vsak slučaj raje ne organizirajo nobenega dvoboja, a glej ga zlomka, zgodil se je še bolj dramatičen zasuk – Mahut bo znova igral proti Isnerju. "Zelo sem razočaran, da sem izgubil dvoboj, ki ga nikoli ne bom mogel znova igrati," je lani dejal Mahut. Nikoli ne reci nikoli.

Prvi nosilec Rafael Nadal bo branjenje naslova začel proti Američanu Michaelu Russellu, drugopostavljenega Srba Novaka Djovovića čaka Francoz Jeremy Chardy, šestkratni prvak Wimbledona Roger Federer pa se bo pomeril s Kazahstancem Mihajilom Kukuškinom. Domači adut Andy Murray, ki bo vnovič skušal podreti urok (Britanec je nazadnje v All England Clubu zmagal daljnega leta 1936), se bo v ponedeljek udaril s Špancem Danielom Gimenom Traverjem. Murray je v dobro formi, saj je prejšnji teden dobil pripravljalni turnir v Queen'su. V ženskem delu turnirja se bo prva nosilka Danka Caroline Wozniacki pomerila s Španko Arantxo Parro Santonjo, branilka naslova Američanka Serena Williams pa s Francozinjo Aravane Rezai.

Ugoden žreb za Slovence

V ženski konkurenci bo Polona Hercog, 58. igralka sveta, igrala s Švedinjo Johano Larsson (71. na lestvici WTA), v moški pa bo Blaž Kavčič (72. na lestvici ATP) lopar prekrižal z Nemcem Tobiasom Kamkejem (87.). Kavčič se je s Kamkejem doslej pomeril dvakrat in obakrat gladko zmagal. Oba medsebojna dvoboja sta igralca odigrala letos v Beogradu in Barceloni. Hercogova in Larssonova pa med seboj še nista igrali. Možnost nastopa na glavnem turnirju ima v posamični konkurenci še en Slovenec, in sicer Grega Žemlja, ki še igra kvalifikacije. Med ženskimi dvojicami bo Andreja Klepač skupaj s Švedinjo Sofio Arvidsson v prvem kolu igrala proti 11. nosilkama, Špankama Marii Jose Martinez Sanchez in Anabel Medina Garrigues, Hercogova bo z Madžarko Greto Arn igrala proti Nemki Angelique Kerber in Američanki Christini McHale, Katarina Srebotnik, ki je skupaj s Čehinjo Kveto Peschke druga nosilka, pa se bo pomerila s kvalifikantkama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.