Šport
56 ogledov

Najdražji 'tvit' vseh časov?

Laremy Tunsil Reševalni pas/Twitter
Med letošnjim naborom lige NFL je nepridiprav vdrl v Twitter račun Laremyja Tunsila in bodočega zvezdnika ameriškega nogometa z objavo spornega videa oškodoval za več milijonov evrov.

Laremy Tunsil je veljal za enega največjih favoritov letošnjega ''drafta'' lige NFL, pred začetkom nabora pa je po spletu zaokrožil posnetek, ki je dodobra oklestil njegove možnosti.

13 minut pred uradnim začetkom prireditve je družabna omrežja preplavil posnetek 23-letnika, ki s pomočjo plinske maske in vodne pipe kadi marihuano. Posnetek naj bi v javnost lansiral neznani heker in čeprav je Tunsil objavo nemudoma izbrisal, je video že postal viralen.

Posnetek se je s svetlobno hitrostjo razširil po spletu in delnice nogometaša iz zvezne države Mississippi so sunkovito padle. V nasprotju z visokimi pričakovanji ga je kot 13. izbor letošnjega nabora izbralo moštvo Miami Dolphins.

Tunsil je potrdil, da je na posnetku res on, a dodal, da je video star več let. ''To je bila napaka, ki sem jo storil pred leti,'' je dejal 23-letnik. Na tiskovni konferenci je vprašanja na temo videposnetka zavračal. ''Tukaj sem zato, da govorim o Miami Dolphins,'' je odgovoril trem predstavnikom sedme sile.

Kdo stoji za sabotažo mladega nogometaša, ni znano. Med najbolj očitnimi osumljenci je Tunsilov očim, s katerim sta si v preteklosti večkrat skočila v lase, vendar ta vpletenost zanika.

Tunsil je bil zaradi objave posnetka oškodovan za več milijonov dolarjev, ocenjujejo strokovnjaki. Prvi izbor naj bi po izplačilu vseh bonusov v štirih letih zaslužil 28,65 milijona dolarjev, medtem ko trinajsti - tj. Tunsil - ''le'' 12,8 milijona ameriških zelencev. Razlika? Slabih 16 milijonov dolarjev!

Za primerjavo, šesti izbor Ronnie Stanley naj bi v štirih letih zaslužil dobrih 20 milijonov dolarjev.

Nov opomin za vse, ki se še vedno ne zavedajo nevarnosti družabnih omrežij. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.