Šport
22 ogledov

Najhitrejša Kowalczykova, Jezerškova 35.

Justyna Kowalczyk EPA
V Dobiaccu se nadaljuje novoletna turneja v smučarskem teku. V ženski konkurenci je danes v klasični tehniki na 3,3 km znova zmagala Poljakinja Justyna Kowalczyk (10:08,1) pred Finko Kristo Lahteenmäki (+16,5) in Norvežanko Astrid Jacobssen (+17,1).

Edina Slovenka, ki še tekmuje na turneji, Barbara Jezeršek, je v petek osvojila 35. mesto (+48,9).

"Danes je bila še ena super tekma, res sem uživala in dala vse od sebe. Tudi fantje so naredili fenomenalno delo, saj sem imela ponovno fantastične smuči. Danes sem naredila vse, kar je bilo v meni, še zadnje atome, ki so ostali od včeraj, sem pustila na tekmi. Mogoče sem zadnji vzpon odtekla kanček rezervirano, saj sem hotela narediti močan finiš. To me je na koncu stalo slabih petih sekund do 30. mesta. Sama zaključujem, da sem odtekla zelo dobro in grem sproščeno na jutrišnjo tekmo. Vse je še odprto in bom vztrajala do zadnjega metra," je po tekmi dejala Jezerškova.

Po peti tekmi Tour de Ski pri ženskah še vedno vodi Justyna Kowalczyk, ki ima že dobro minuto prednosti pred Švedinjo Charlotte Kalla, tretja je Norvežanka Therese Johaug.

Ob 12.30 so nastopili še moški, brez slovenskega zastopstva. V klasični tehniki na pet kilometrov je zmagal Kazahstanec Aleksej Poltoranin (12:37,9) pred Norvežanom Pettrom Northugom(+8,0) in Švicarjem Dariem Cologno (+8,2).

Z današnjim drugim mestom je nekaj sekund pridobil še vedno vodilni Northug, Švicar Cologna zaostaja za njim 16 sekund. Tretji je Aleksander Legkov. Northug je tako zadržal prednost v skupnem seštevku turneje, Cologna zaostaja 16,1 sekunde.

Karavana Tour de Ski se seli na zadnje prizorišče Val di Fiemme, kjer bo jutri predzadnja preizkušnja s skupinskim startom v klasični tehniki. Ženske se bodo pomerile na 10 km, moški pa na 15 km.

Svetovni pokal, novoletna turneja, Dobiacco, 3,3 km (klasično/Ž):

1. Justyna Kowalczyk (Pol) 10:08,1 sekunde
2. Krista Lahteenmäki (Fin) + 16,5
3. Astrid Jacobssen (Nor) 17,1
4. Anne Kylloenen (Fin) 17,7
5. Aino-Kaisa Saarinen (Fin) 21,1
6. Therese Johaug (Nor) 22,2
7. Kikkan Randall (ZDA) 24,2
8. Denise Herrmann (Nem) 25,2
9. Charlotte Kalla (Šve) 25,3
10. Heidi Weng (Nor) 27,3
...
35. Barbara Jezeršek (Slo) 48,9

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.