Šport
136 ogledov

Najhitrejši ženski servis

Nemška teniška igralka Sabine Lisicki je na turnirju v Stanfordu servirala s hitrostjo 210,8 kilometra na uro.

"No, zrušila sem vsaj rekord v hitrosti servisa," je po porazu proti Ani Ivanović na twitterju zapisala nemška teniška igralka Sabine Lisicki. Zmagovalka Wimbledona iz leta 2013 je proti Srbkinji sicer klonila s 6:7 in 1:6.

Prejšnji najhitrejši servis v ženskem tenisu je imela Venus Williams, ki je leta 2007 na Odprtem prvenstvu ZDA servirala s hitrostjo 207,6 kilometra na uro. Tretje mesto drži njena sestra Serena s 207 km/h.

Pri moških ima uradno najhitrejši servis Hrvat Ivo Karlović (251 km/h). Avstralcu Samuelu Grothu je sicer leta 2012 na turnirju v Južni Koreji uspel servis s hitrostjo 263,4 km/h, a je bil dosežen na turnirju serije Challenger. Svetovna teniška zveza tega rekorda ne priznava, saj se na teh turnirjih ne uporabljajo merilne naprave, ki jih predpisuje ATP. Zaradi istega razloga nista priznana tudi dosežka Francoza Albana Oliettija (257,5 km/h) in Poljaka Jerzyja Janowicza (251 km/h).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.