Šport
28 ogledov

Najkrajšo potegnil Nadal, težko delo za Slovenca

novak đoković viktorija azarenka EPA
Organizatorji turnirja za OP Avstralije so opravili žreb uvodnega grand slama letošnje sezone. Od prvih dveh nosilcev je krajšo potegnil Rafael Nadal, nič dobrega pa se ne obeta tudi obema slovenskima predstavnikoma.

Derbi prvega kroga uvodnega grand slama sezone v Melbournu bo nedvnomno obračun prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala in domačega favorita Avstralca Bernarda Tomića. Slednji velja za enega od najobetavnejših tenisačev na svetu, svojo dobro formo pa v teh dneh potrjuje na turnirju v Sydneyju, kjer ga v soboto čaka finalni obračun z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom.

1. četrtina: Nadal (1) vs. Del Potro (5)

Zmagovalec srečanja med Nadalom in Tomićem bi se lahko v drugem krogu pomeril s 17-letnim Avstralcem Thanasijem Kokkinakisom, že v naslednjem pa bo najverjetneje prišlo do spopada s Francozom Gaelom Monfilsom, ki je v finalu turnirja v Dohi dodobra namučil Nadala. Predvideni četrtfinalni nasprotnik je Del Potro, ki ga prvi pravi test čaka v četrtem krogu, kjer bi se lahko srečal z Bolgarom Grigorjem Dimitrovim.

2. četrtina: Murray (4) vs. Federer (6)

Najvišje postavljeni tenisač v drugi četrtini in predvideni polfinalni nasprotnik Rafaela Nadala je Britanec Andy Murray. Četrti igralec sveta se vrača po operaciji hrbta, na svojem prvem turnirju po vrnitvi pa je nepričakovano izgubil proti Nemcu Florianu Mayerju, čeprav je že vodil s 6:3, 3:0. Murrayju bo v prvem krogu nasprotni stal Japonec Go Soeda, v četrtfinalu pa bi lahko prekrižal loparje s štirikratnim zmagovalcem OP Avstralije Švicarjem Rogerjem Federerjem.

3. četrtina: Ferrer (3) vs. Berdych (7)

Tretji nosilec Španec David Ferrer, ki ga je na pripravljalnem turnirju v Aucklandu nepričakovano izločil Kitajec Yen-Hsun Lu, bo začel proti Kolumbijcu Alejandru Gonzalezu. V tretjem krogu bi ga lahko ogrozil nepredvidljivi Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, v četrtem pa orjak s Poljske Jerzy Janowicz.

4. četrtina: Đoković (2) vs. Wawrinka (8)

V spodnji četrtini žreba bo branilec naslova Novak Đoković v prvem krogu zaigral s Slovakom Lukasom Lackom. Največjo nevarnost v četrtem krogu mu predstavlja Latvijec Ernests Gulbis, za preboj v polfinale pa se bo po predvidevanjih pomeril s Švicarjem Stanislaslom Wawrinko, proti kateremu je dobil kar 15 od 17 obračunov.

Težko delo za Kavčiča in Bedeneta

V glavni žreb OP Avstralije sta se uvrstila tudi dva Slovenca. Aljaž Bedene je pristal v drugi četrtini in ga najprej čaka obračun z Nemcem Philippom Kohlschreiberjem. ''Benki'' bi se v primeru preboja v tretji krog lahko pomeril z Američanom Johnom Isnerjem, ki slovi kot tenisač z najboljšim začetnim udarcem v karavani ATP.

Nič boljše se ne godi Blažu Kavčiču, ki je prav tako našel mesto v drugi četrtini glavnega žreba. Najboljši slovenski tenisač je ta teden zaigral v Sydneyju, kjer ga je v drugem krogu izločil Tomić. Pred tem je Kavčič dobil tri kvalifikacijske dvoboje in v prvem krogu premagal Finca Jarkka Nieminenina, tako da je v Melbourne pripotoval dobro pripravljen. Če se Kavčiču uspe uvrstiti v drugi krog, pa ga bo tam najverjetneje pričakal Federer, s katerim se slovenski tenisač ni pomeril še nikoli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.