Šport
13 ogledov

"Najlepše je premagati Jesenice"

Boštjan Goličič je v petek dvakrat zadel vrata Jesenic. (Foto: Boštjan Tacol) Žurnal24 main
Na prvem večnem derbiju med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami se je pri zmajih poleg vratarja Aleša Sile izkazal tudi mladi napadalec Boštjan Goličič, ki je zabil oba zadetka za Olimpijo.
Vsekakor je naš cilj uvrstitev v končnico. Letos imamo nekoliko bolj izkušeno ekipo, saj smo vsi mladi igralci zdaj eno leto starejši in menim, da smo bolj samozavestni. Na trenerja smo se že navadili in on nam zaupa, tako da upam, da nam bo šlo veliko boljše kot lansko leto.
Boštjan Goličič

Na Poletni ligi Rudi Hiti na Bledu so šele kazenski streli odločili zmagovalca prvega večnega derbija v letošnji sezoni med Tilio Olimpijo in Acroni Jesenicami. V loteriji so bili boljši in bolj zbrani Ljubljančani, ki so na koncu slavili s 4:2. Pri kazenskih strelih sta bila natančna Petr Šachl in Tomi Mustonen. Že v rednem delu pa je mrežo železarjev dvakrat zatresel Boštjan Goličič. Je bila za mladeniča zmaga proti večnim rivalom še bolj sladka, ker je prišla šele po kazenskih strelih?  "Meni je vsaka zmaga sladka, še posebej proti Jesenicam, ki so naš večni rival in za igralca je najlepše zmagati prav proti njim,“ je odgovoril Goličič in se nato spomnil lanskega bolečega poraza na Bledu proti Jesenicam. Železarji so zmaje takrat odpravili s kar 7:1. "Vedeli smo, da slabše kot lansko leto ne moremo odigrati. Morda je na našo dobro igro vplival tudi visok poraz proti Beljaku v prvem kolu, saj smo si rekli, da moramo proti Jesenicam igrati veliko bolje in to smo tudi uresničili.

Taktika in uigravanje
Za zmaje je bila to šele druga tekma v letošnji sezoni in tudi zaradi tega igra še ni bila povsem tekoča. Kje pa morajo zmaji do začetka lige Ebel še največ postoriti? "Veliko moramo narediti v obrambi. Do zdaj smo delali predvsem na fizični pripravljenosti, tako da nas zdaj čaka še taktika in uigravanje,“ je razpredal Goličič in za konec razkril še cilje zmajev v letošnji sezoni: "Vsekakor je naš cilj uvrstitev v končnico. Letos imamo nekoliko bolj izkušeno ekipo, saj smo vsi mladi igralci zdaj eno leto starejši in menim, da smo bolj samozavestni. Na trenerja smo se že navadili in on nam zaupa, tako da upam, da nam bo šlo veliko boljše kot lansko leto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.