Šport
29 ogledov

"Najlepše se je upokojiti s kolajno"

Prihod Iztoka Čopa in Luke Špika iz Londona
1/18
Saša Despot
V nedeljo zvečer se je v domovino vrnil bronasti veslaški dvojec - Luka Špik in Iztok Čop - slednji je po prihodu iz Londona potrdil konec kariere, potem ko je osvojil kolajno na štirih različnih igrah, kar je slovenski rekord.

Iztoka Čopa in Luko Špika so na letališču pričakali tudi mladi člani blejskega veslaškega kluba, ki so se želeli pokloniti svojima športnima idoloma. Naš bronasti veslaški dvojec je na letališče Jožeta Pučnika razumljivo prišel dobro razpoložen.

"Ni važna kolajna, važni so ljudje," je bil prvi, malce šaljiv odziv Luke Špika na naval fotografov, ki so želeli slikati bronasti odličji z vseh zornih kotov.

čop špik sprejem | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Iztok bo sedaj lahko le pokimal

Iztok Čop je v zadnjih mesecih družino postavil malce na stranski tir, prioriteta so bile dobre priprave na olimpijske igre. "Sedaj bom, ko bo žena planirala dopust, lahko le prikimal njenim idejam, kaj več mi ne bo dovoljeno," je v smehu svojo družinsko situacijo v bližnji prihodnosti opisal legendarni slovenski veslač.

Kot najbrž veste, je Iztok kolajne osvojil na štirih različnih igrah, kar je slovenski rekord. Ga je nov uspeh morda omajal v nameri, da konča izredno bogato tekmovalno kariero? "Ne, o koncu kariere sem se odločil že pred dobrim letom dni, nato pa do konca finala o tem nisem razmišljal. To nama je tudi omogočilo, da je bila sezona izpeljana res idealno, niti en dan ni šel po zlu. Sicer pa, težko si zamislim boljši konec kariere, kot je kolajna na OI. Pa tudi, če bo Luka v Riu izenačil moj rekord, ne bom prav nič jezen," je še dodal Čop.

"Štartala sva na zlato"

"Pred finalom sem bil živčen, kot najbrž še nikoli v karieri. Čeprav sva štartala na zlato, sva lahko tudi z bronom zadovoljna. Vseskozi so bile prisotne pozitivne vibracije, ki so naju vodile k uspehu. Bi pa ob koncu Iztokove kariere rad povedal, da sem ponosen, da sem bil del njegove izjemne športne zgodbe, čeprav bi on kdaj morda raje videl, da me ne bi bilo zraven," se je svojemu sotekmovalcu poklonil mlajši od obeh veslačev.

Kako pa je nastop v Londonu videla stroka? Izkušeni veslaški trener Miloš Janša je pot do brona opisal takole: "Po finalu sem si oddahnil, niti nisem analiziral vožnje, ampak sem se prepustil lepemu občutku, nato pa smo skupaj proslavili v slovenskem pubu. Sicer pa smo po polfinalu že pričakovali dober rezultat. Je pa bila ta kolajna res prigarana, zato je prav, da se veselimo, ne pa da žalujemo za prvim mestom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.