Šport
5 ogledov

Najmočnejša dirka v zgodovini

Takole se je s startom v Kopru začela 16. kolesarska dirka po Sloveniji. Žurnal24 main
S startom v Kopru se je danes začela že 16. kolesarska dirka po Sloveniji. Organizatorji so na slovenski krog privabili številna znana imena. Prvo ime dirke je Nemec Jens Voigt.
 

Dobrodelni vzpon na Ljubljanski grad

Organizatorji bodo v petek ob 15.00 organizirali dobrodelni vzpon na Ljubljanski grad. S pomočjo Mestne občine Ljubljana in podjetjem Butan plin bodo zbrani denar namenili za letovanje otrok iz socialno ogroženih družin. Startnina znaša deset evrov.

Danes se je s startom v Kopru začela 16. kolesarska dirka po Sloveniji. Kolesarji bodo morali do cilja v Novem Mestu prevoziti 702 kilometra. Glede na traso proge in zasedbo bo to najmočnejša dirka v zgodovini.

Odločalo se bo na Krvavcu
Nastopajoči se bodo že v prvi etapi podali na Vršič in Korensko sedlo. Druga etapa bo potekala v okolici Kamnika in Škofje Loke, končala se bo v vzponom na Ljubljanski grad. Na tretji etapi, s ciljem na Krvavcu, pa se bo odločalo o zmagovalcu. "Mislim, da bodo ekipe, ki bodo dirkale na generalno razvrstitev, kontrolirale položaj do vzpona na Krvavec, kjer bo nato padla odločitev o zmagovalcu," meni Jure Golčer, ki je lani najhitreje prikolesaril do smučarskega središča. Zadnja etapa naj bi bila zgolj formalnost.

 
 

Mislim, da bodo ekipe, ki bodo dirkale na generalno razvrstitev, kontrolirale položaj do vzpona na Krvavec, kjer bo nato padla odločitev o zmagovalcu.

Jure Golčer

 
Zvezdniška zasedba
Organizatorji so ob vrhunski organizaciji, ki je že zaščitni znak slovenskega kroga, poskrbeli za najboljšo zasedbo kolesarjev doslej. Prvi zvezdnik dirke bo Nemec Jens Voigt. "Še posebej nas veseli, da imamo zelo dobre tuje ekipe, ki nastopajo tudi na dirki po Italiji in Franciji, tako da bo konkurenca res dobra," je o resnično zvezdniški zasedbi dejal Bogdan Fink, organizacijski direktor dirke.

Golčer ne pričakuje dobrega rezultata
Ob Voigtu imajo največ možnosti za končno zmago še Jakob Fuglsang ter domači kolesarji na čelu z Tomažem Nosetom. Italijan Vincenzo Nibali, ki bi se zagotovo boril za najvišja mesta, pa je nastop tik pred začetkom dirke odpovedal. Golčer, lanski zmagovalec, na dirko ne prihaja v najboljši formi in zato ne pričakuje visoke končne uvrstitve. Fink kljub zvezdniški zasedbi računa na domače kolesarje: "Za mene so kljub številnim zvezdnikom favoriti slovenski kolesarji."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.