Šport
31 ogledov

Najmočnejši do sedaj

op avstralije blaž kavčič EPA
Dva tedna pred začetkom teniškega turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open 2015 v Portorožu je znana večina udeležencev glavnega turnirja.

Nastopili bodo trije igralci, ki so uvrščeni med prvih sto na svetu - Španec Marcel Granollers, Italijan Paolo Lorenzi in Slovak Lukas Lacko.

grega žemlja | Avtor: EPA EPA
Turnir Tillia Slovenia Open z nagradnim skladom 42.500 evrov bo potekal od 10. do 15. avgusta, na njem pa imata potrjeno udeležbo tudi dva slovenska tenisača. Blaž Kavčič, ki je sicer včeraj zaradi poškodbe stegenske mišice predal dvoboj na turnirju ATP na Švedskem, je na glavni turnir uvrščen neposredno, Grega Žemlja pa bo nastopil s povabilom organizatorja. Pričakovati je, da bodo 'wild carde' dobili še nekateri drugi domači igralci.

Zadnji neposredno uvrščeni igralec na glavni turnir je 195. na lestvici ATP. Prvi nosilec turnirja je Španec Marcel Granollers, leta 2012 devetnajsti igralec sveta in zmagovalec štirih turnirjev na ATP Touru. Španec je trenutno 73. na svetu, Paolo Lorenzi je 83., Lukas Lacko pa je te teden zdrsnil na 101. mesto.

Portorož bo poleg tenisa tudi v znamenju številnih glasbenih nastopov. Tik ob teniških igriščih bodo zvečer koncerti Perpetuum Jazzila, Magnifica ter Oldies Goldies & Sharkastique, na portoroški plaži pa se bodo predstavili še Big Foot Mama, Uros Perich in Sugar Free.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.