Šport
14 ogledov

Najmočnejši turnir doslej

Roger Federer je januarja letos ponosno dvignil pokal v Melbournu. Žurnal24 main
Odprto prvenstvo Avstralije v tenisu 2008 bo najmočnejši turnir v vsej zgodovini. Iz prve stoterice tako WTA kot tudi ATP lestvice naj ne bi nastopila zgolj ena tenisačica.

Prireditelji prvega teniškega turnirja za veliki slam v sezoni, odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu, ki bo od 14. do 27. januarja 2008, so sporočili, da bo turnir najmočnejši doslej v vsej 103-letni zgodovini. Pri moških je vseh najboljših 100 igralcev z lestvice ATP že potrdilo udeležbo, pri ženskah pa jih bo izmed najboljše stoterice na lestvici WTA nastopilo 99. Prva nosilca bosta številki 1 svetovnega tenisa, trikratni zmagovalec OP Avstralije Švicar Roger Federer ter zmagovalka iz leta 2004 Belgijka Justine Henin. Edina odpoved med stoterico najboljših igralk je številka 44 na lestvici WTA Rusinja Vera Duševina, ki ima poškodbo stopala.

 

Katarina Srebotnik

Na OP Avstralije 2007 se je uvrstila v 3. kolo, kjer jo je premagala Nicole Vaidisova z 4:6, 4:6. V 3. kolu je igrala tudi v konkurenci ženskih dvojic.

"To je naravnost fantastično, ko veš, da bo januarja na peti celini moč videti najboljši tenis na svetu. To bo najmočnejši turnir v zgodovini in gotovo eden najbolj razburljivih doslej," se je veselil direktor turnirja Craig Tiley. Moško zasedbo bo dopolnilo 16 kvalifikantov ter osem igralcev, ki bodo nastopili s posebnimi povabili, v ženskem delu turnirja bo nastopilo še 12 igralk iz kvalifikacij ter osem s t. i. "wild cardi".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.