Šport
37 ogledov

Najnevarnejši novinci letošnjega WSOP

Annette Obrestad (Foto: fulltiltpoker.com) Žurnal24 main
Sestavili smo seznam najuspešnejših mladih igralcev in igralk pokra, ki do zdaj še niso nastopili na prvenstvu WSOP in za katere mislimo, da bo nanje počasi treba začeti resno računati.

V svetu pokra pravzaprav ni dogodka, ki bi ga igralci bolj čakali kot prav nastop na prvenstvu WSOP, saj je, ne glede na to, ali gre za igralce stare ali pa morda nove šole pokra, v svetu pokra ultimativno merilo uspeha še vedno WSOP-zapestnica. Številni jih že imajo, medtem ko so drugi kljub vsej svoji veličini še vedno brez nje, in prav tem se bomo tokrat posvetili.

Zahvaljujoč evropskim standardom se lahko mladi pokeraši dandanes začnejo ukvarjati s pokrom že pri 18 letih, medtem ko je pogoj za nastop na prvenstvu WSOP dopolnjenih 21 let. Tako imamo v svetu pokra cel kup mladih profesionalnih pokerašev, ki se lahko pohvalijo z milijonskimi zaslužki, a so prvenstvo vseh prvenstev do zdaj lahko spremljali le po TV.

No, to čakanje se za eno generacijo pokerašev letos končuje, zato smo se tokrat odločili, da sestavimo seznam najuspešnejših mladih igralcev in igralk, ki do zdaj še niso nastopili na prvenstvu WSOP in za katere mi mislimo, da bo nanje treba počasi začeti resno računati.

Annette Obrestad
Norvežanka je v svoji kratki karieri osvojila več naslovov in zaslužila več denarja kot večina igralcev. Pohvali se lahko že z zapestnico s prvenstva WSOP-Europe, leta 2007 je EPT turnir v Dublinu končala na 2. mestu, letos pa se je uvrstila na finalno mizo Glavnega turnirja Aussie Millions. Naj k temu dodamo še celo serijo odličnih rezultatov na spletu, kjer ob koncih tedna le redko zamudi katerega od najbogatejših turnirjev, kar ji je konec koncev tudi prineslo sponzorsko pogodbo s Full Tilt Pokrom.

Luke "_FullFlush1_" Schwartz
Samooklicani enfant terrible pokra, ki je med drugim slavil tudi že na PokerStarsovem Sunday Million turnirju, a je vseeno najbolj znan po svojem pomanjkanju bontona in neustrašnosti v najdražjih denarnih igrah tako na spletu kot tudi v resničnem svetu. Igralec, ki lahko zleze pod kožo vsakemu nasprotniku, in prav to bi mu utegnilo prinesti kar nekaj uspeha na letošnjem prvenstvu WSOP.

Ashton Griffin | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Ashton Griffin
Še pred tremi leti je njegov celoten bankroll znašal 200 $, zdaj pa se lahko pohvali z naslovom prvaka na High Roller turnirju v sklopu prvenstva NAPT Venetian ter eno najboljših statistik v najdražjih denarnih igrah na spletu. Lani je z igranjem pokra zaslužil nekaj manj kot štiri milijone dolarjev, tudi letos pa je na dobri poti, da ponovi ta dosežek, saj je doslej zaslužil že skoraj 1,4 milijona zelencev. Strokovnjak za PL Omaho, zato lahko največ od njega pričakujemo prav na WSOP-turnirjih.

Tom Marchese
Marchese se je pri rosnih 20 letih odločil, da študij obesi na klin in se posveti pokru, čeprav za seboj ni imel ravno neverjetno dobrih rezultatov, a se mu je ta odločitev bogato obrestovala, saj je samo na začetku letošnjega leta v enem mesecu osvojil tretje mesto na Glavnem turnirju Borgata Open in nato še naslov na Glavnem turnirju NAPT Venetian ter tako v žep pobasal več kot milijon dolarjev. Z dobrimi rezultati je nadaljeval tudi marca, zdaj pa je vprašanje, ali je Američan pravilno tempiral svojo formo ali pa bo pregorel ravno na velikem odru.

Jeff Sarwer
Morda najmanj znan igralec na našem seznamu, marsikdo pa se zaradi njegove starosti (32) niti ne bo strinjal z njegovo uvrstitvijo na ta seznam, a si je s svojimi dosežki in potencialom Jeff to čast vsekakor zaslužil. Sarwer je nekoliko starejšim bralcem morda poznan kot šahovski čudežni deček, ki je pri komaj sedmih letih lahko hkrati premagoval tudi po 10 in več nasprotnikov. Vsi so mu napovedovali bleščečo prihodnosti, iz katere pa zaradi družinskih težav nato ni bilo nič. Leta 2008 se je Jeff prvič pojavil na enem od turnirjev serije EPT in takoj pokazal, kaj ga je delalo tako uspešnega za šahovnico. Od takrat je Kanadčan, ki prebiva v Evropi, zaslužil že več kot pol milijona dolarjev, vendar do letos še ni poskusil svoje sreče na največjem prvenstvu na svetu – WSOP. Znan je po agresivni igri in je sposoben presenetiti marsikoga, saj ga njegova agresivna in včasih skorajda brezglava igra dela nadvse nepredvidljivega.

Poleg teh velikih imen bo na letošnjem prvenstvu World Series of Poker debitiralo še kar nekaj drugih igralcev, kako se bodo vsi skupaj odrezali, pa bo jasno že kmalu, ko pridejo na spored tudi njihovi paradni turnirji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.