Šport
56 ogledov

"Najprej rešiti primer Klobučar"

Jaka Klobučar Simon Maljevac
Pri košarkarskem klubu Partizan zaradi dolga do slovenskega reprezentanta Jake Klobučarja ne morejo registrirati novih igralcev.

Črno-beli klub iz Beograda, ki si v svoje vrste želi pripeljati tudi slovenskega reprezentanta Eda Murića, ne more registrirati novih košarkarjev.

"Najprej moramo rešiti primer Klobučar. Ta je s svojim menedžerjem Acom Raškovićem klub pipeljal v težek položaj. Klub je blokiran, ničesar ne moremo storiti. Ne vem, kako in kdaj se bo ta zadeva rešila. Nisem vpleten v finančne zadeve," je o položaju v košarkarskem klubu Partizan dejal njegov trener Duško Vujošević. Beograjčani so namreč izgubili primer proti Klobučarju na košarkarskem arbitražnem sodišču. Slovencu morajo plačati nekaj več kot 130.000 evrov.

Partizan je pred sezono tako pripeljal le Andrejo Milutinovića, nekateri srbski mediji pa kot veliko željo kluba omenjajo tudi Milana Mačvana in Luko Bogdanovića. Črno-beli naj bi kmalu prejeli nekaj denarja za Francoza Joffreyja Lauvergna, ki je prestopil v ruski Himki.

S podobno rečjo se sicer ubadajo tudi pri Unionu Olimpiji, kjer denar dolgujejo nekdanjemu trenerju Sašu Filipovskemu. Nekaj košarkarjev je v zadnjih tednih sicer prišlo v Ljubljano, a jih pri Olimpiji zaradi omenjenega dolga še ne morejo registrirati za posamezna tekmovanja.

Komentarjev 1
  • david.buovski 19:32 26.avgust 2014.

    "Nisem vpleten v finančne zadeve" ... On je vpleten samo v prihodke, ne v odhodke. Pri Partizanu se igra za "štipendije", pravi Dule. Dobra štipendija, 200.000 evrov na sezono. Človek ne more biti prvak v ligi, kjer ni srbskih sodnikov, ...prikaži več naklonjenih JSD Partizan. Se je videlo v CSKA in v Scavoliniju, kako dober trener je. Olimpija bi dobila ABA ligo 2010 (ali 2011 mogoče), če jih ne bi v finalu v LJ(!) okradli sodniki.Jaka Blažič - jaka Zvezda. Jaka Klobučar ...