Šport
15 ogledov

Najprej Weeds, potem poker serija

(Foto: Pokernews.com) Žurnal24 main
V poplavi različnih televizijskih serij in nadaljevank smo zadnja leta pravzaprav samo še pokeraši ostali brez svojih predstavnikov na malih ekranih, kar pa bi se utegnilo že kaj kmalu spremeniti.

V poplavi različnih televizijskih serij in nadaljevank smo zadnja leta pravzaprav samo še pokeraši ostali brez svojih predstavnikov na malih ekranih, kar pa bi se utegnilo že kaj kmalu spremeniti. Dva izmed producentov zelo priljubljene ameriške serije Weeds sta se namreč odločila, da bosta posnela humoristično TV serijo o pokru in pokeraših.

Ideja za oddajo Whales (z izrazom igralnice navadno označujejo premožne igralce) je preprosta, saj naj bi v seriji spremljali skupino mladih pokerašev, ki se v želji po zaslužku preselijo v Las Vegas, kjer jih čaka preizkus vseh preizkusov – prvenstvo World Series of Poker. Na poti do prvenstva naj bi jih čakale številne zabavne dogodivščine, kot smo jih videli tudi v resničnostnem šovu 2 Months, 2 Million, vse skupaj pa naj bi bilo zapakirano v polurno tedensko humoristično serijo, ki bi na naše male ekrane utegnila priti že spomladi oziroma poleti.

Za oddajo stojita Jenji Kohan in Matthew Salsberg, ki sta ena od ''krivcev'', da je serija Weeds trenutno v ZDA že sredi svoje sedme sezone, kar je za katerokoli TV serijo pravi dosežek, kaj šele za serije, ki jih predvajajo na kabelskih postajah, kot je Showtime.

Tisti, ki se mu moramo zahvaliti, da bo morda tudi poker dobil svojo TV serijo, pa je pravi poker entuziast Salsberg, ki je že obljubil, da bo dal vse od sebe, da bo poker tudi na televiziji ustrezno zastopan ne le s turnirji in oddajami, kot so Poker After Dark, High Stakes Poker in pa Million Dollar Cash Game, temveč tudi z oddajo, ki si jo lahko ogleda vsa družina.

Kako se bo celotna zadeva razpletla in ali bo pilot te serije sploh preživel rigorozni proces, katerega morajo dati skozi vse nove TV oddaje, bomo še videli, vsekakor pa veseli dejstvo, da je tudi poker postal dovolj zanimiv, da v različnih oddajah in serijah ne obstaja več kot zgolj razvedrilo ali kulisa za drugo dogajanje, temveč si je očitno vendarle prislužil tudi svojo priložnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.