Šport
20 ogledov

"Najraje bi se vrgel kar z mosta"

null Žurnal24 main
Čeprav je bila tekma med Slovenijo in Rusijo za končno sedmo mesto na svetovnem prvenstvu nepomembna, so si varovanci Memija Bečirovića vseeno želeli zmage, ki pa je niso dosegli.

Slovenci so večino tekme proti Rusiji odigrali solidno. V zadnji četrtini pa so napravili preveč napak, kar so Rusi izkoristili in na koncu slavili s 83:78 ter si zagotovili končno sedmo mesto. Našim se je poznala tudi odsotnost kapetana Jake Lakoviča, ki bi v zaključku tekme s svojimi izkušnjami prišel še kako prav, a zvoniti po toči je prepozno.

"Malo nas je zmanjkalo. Več razlogov je za to. Na koncu smo preveč zdivjali v napadu, premalo kakovostnih metov smo si izborili. V obrambi smo dovolili preveč odprtih metov in preveč lahkih prodorov. Enostavno smo, po domače povedano, 'crknili'. Škoda,“ je po tekmi razmišljal Boštjan Nachbar, eden redkih v slovenski izbrani vrsti, ki je bil razpoložen v zadnji četrtini (11 točk, skupno 20), in nadaljeval: "Res smo si želeli tega sedmega mesta, čeprav – verjamem, da se tudi strinjate – gre za tekmo, ki je v bistvu nepomembna. Včasih izgleda, kot da je antipropaganda košarke. Vseeno smo si želeli pozitivno zaključiti prvenstvo, a nam žal ni uspelo. Eno opravičilo vsem navijačem, ki so bili z nami doma vse do konca." Kot že rečeno je Lakovič tekmo spremljal s klopi. Po tekmi pa je dejal: "Dobro smo odigrali prvi polčas, v zadnjih petih minutah pa nam je znova padla zbranost. Na koncu smo izgubili, mislim pa, da nismo slabo igrali. Rusi so bili za odtenek boljši in jim lahko samo čestitam. Najlepše bi bilo seveda prvenstvo končati z zmago, a ni šlo. Gremo dalje, smo osmi na svetu. Prišli smo do četrtfinala, kar je bil primarni cilj. Seveda, želeli smo si več, ampak realno so bile v tem trenutku naše želje večje kot realna kakovost."

"Zelo sem razočaran. Občutek imam, kot da smo pogoreli na celi črti in da se nismo uvrstili v osmino finala. Najraje bi se vrgel kar z mosta. A hkrati nekje v ozadju čutim, da smo dosegli tisto, po kar smo prišli v Turčijo. Žal se nam v zadnjih treh tekmah ni izšlo, za zadnji poraz proti Rusiji pa je kriva nedisciplina, saj se igralci niso držali dogovorov," je bil po porazu obupan slovenski selektor Memi Bečirović, Uroš Slokar pa je dejal: "Nam vedno nekaj zmanjka, a takšne tekme se dobivajo z izkušnjami. Na vsakem prvenstvu se nekaj novega naučimo in prepričan sem, da smo se tudi tukaj. Vseeno sem zadovoljen s prvenstvom, saj smo dosegli zastavljeni cilj in naredili korak naprej v primerjavi z Japonsko. Resda nihče ne mara izgubljati, toda realno gledano je osmo mesto kar pravična uvrstitev Slovenije."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.