Šport
16 ogledov

Najstnica glasnejša od konkorda

Michelle Larcher de Brito je nadarjena in glasna Portugalka. Žurnal24 main
Na OP Francije je pred dnevi odmeval način, na katerega se mlada Portugalka Michelle Larcher de Brito spopada z žogicami. Kot odziv so teniški navdušenci predlagali uvedbo kazni za preglasne.

Portugalska teniška igralka Michelle Larcher de Britto se je letos prvič v karieri prebila na glavni žreb turnirja za grand slam, poslovila pa se je šele v tretjem kolu, ko je morala priznati premoč Francozinji Aravane Rezai (ki je pred tem odslovila še eno uspešno debitantko Polono Hercog). S tem se je v zgodovino domačega tenisa vpisala kot prva Portugalka, ki je na enem od štirih najpomembnejših turnirjev prišla do tretjega kola, a je ta njen uspeh nekoliko zasenčila njena glasnost na igrišču.

Portugalka, ki je s 16 leti trenutno najmlajša igralka med 140 najboljšimi teniškimi igralkami na svetu, se namreč ponaša s podobno igro kot Rusinja Marija Šarapova: udarce spremlja glasno stokanje. In prav to je zelo zmotilo Rezaijevo, ki jo je po zmagi močno okrcala. "Prosim, nekje je meja!" se je med drugim sodniku pritoževala Rezaijeva, Reutersovi poročevalci pa so Portugalkine zvoke primerjali z zasilnim pristankom konkorda na igrišču Philippa Chartrierja. V spodnjem videu preverite, katera je glasnejša: Marija ali Michelle.


Portugalka, ki trenira na teniški akademiji Nicka Bollettierija na Floridi, ki je dala že dve stokajoči zvezdi (Monico Seles in že omenjeno Šarapovo, katere kriki naj bi bili le šepetanje v primerjavi s Portugalko), je svoje zvoke opravičila takole: "Glede tega ni pravil, zato ne morem narediti ničesar proti temu." Tovrstnih pravil za zdaj ni, bi jih pa teniški navdušenci z veseljem uvedli. Do tedaj jim namreč ostane le eno. To, kar počne Julie A. iz Kanade: "Ko igra Šarapova, popolnoma ugasnem zvok."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.