Šport
9 ogledov

Najstnica poslala Šarapovo domov

Marija Šarapova v Flushing Meadowsu ne bo ubranila lanskega naslova. Žurnal24 main
Branilka naslova Marija Šarapova je odprto prvenstvo ZDA končala že v tretjem kolu, kjer je bila od nje boljša Poljakinja Agnieszka Radwanska.

Šele 18-letna Radwanska, 32. igralka sveta, je drugo nosilko odpravila v treh nizih in tako pripravila prvo veliko presenečenje turnirja. Šarapova ni našla odgovora na zanesljivo igro nasprotnice, ki šele dobri dve leti nastopa med poklicnimi igralkami. Mladenka iz Krakowa je pred OP ZDA dobila turnir v Stockholmu, v New Yorku pa dokazuje, da je gotovo ena izmed prihajajočih zvezd ženskega tenisa.

Po Šarapovi se je od turnirja poslovila tudi njena rojakinja Nadja Petrova, ki je klonila proti mladi Madžarki Agnes Szavay. Najstnica iz Budimpešte je renomirano nasprotnico odpravila s 6:4 in 6:4. Petrova v ZDA še nikoli ni prišla dlje od četrtfinala.

Pri moških presenečenj ni bilo. Andy Roddick in  Nikolaj Davidenko sta se sprehodila v naslednje kolo. Ljubljenca domačih navijačev Roddicka na naslednji stopnici čaka deveti nosilec Čeh Tomas  Berdych.

Izidi:
Moški, 3. krog.
Andy Roddick (ZDA/5) - Thomas Johansson (Šve) 6:3, 6:2, 6:0;
Nikolaj Davidenko (Rus/4) - Nicolas Almagro (Špa/28) 7:5, 6:0, 7:5;

Ženske, 3. krog:
Agnes Szavay (Mad) - Nadja Petrova (Rus/7) 6:4, 6:4;
Julia Vakulenko (Ukr) - Marija Kirilenko (Rus) 6:2, 6:4;
Agnieszka Radwanska (Pol/30) - Marija Šarapova (Rus/2) 6:4, 1:6, 6:2;
Ana Čakvetadze (Rus/6) - Sania Mirza (Ind/26) 6:2, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.