Šport
38 ogledov

Najtežja na OI: "Ne debela, ampak močna"

Holley Mangold
1/6
EPA
Američanka Holley Mangold, ki s 157 kilogrami velja za najtežjo udeleženko olimpijskih iger, je stopila na prste stereotipom o nujno suhih športnikih.

"Mislim, da jaz in moja kolegica Sarah Robles dokazujeva, da je športnik lahko vsakdo ne glede na svojo maso. Obe ljubiva življenje in ga živiva veliki," je dejala Holley Mangold, desetouvrščena z olimpijskih iger, ki je dvignila 204 kilograme: "Ne pravim, da se športnik skriva v vsakem človeku. Sploh pa nisem debela, ampak močna in pripravljena."
Dvaindvajsetletnica je ena vse številnejših športnikov, ki so dvignili glas proti govoricam, ki se bolj ukvarjajo z videzom športnikov kot pa z njihovimi dosežki in pripravljenostjo. Letošnje olimpijske igre so sicer poimenovane "ženske", saj so prve v zgodovini, ko imajo vse sodelujoče države vsaj eno predstavnico nežnejšega spola. A to podobo kazijo pogosto nesramne opazke na račun telesne podobe.

Trikratna zlata avstralska olimpijka Leisel Jones je bila pred Londonom deležna očitkov medijev, da ni videti tako fit kot pred Pekingom. Na njeno stran so stopili kolegi iz reprezentance. Britanska plavalka Rebecca Adlington, dvakratna osvajalka londonskega brona, je dejala, da se med OI izogiba branju komentarjev na Twitterju, ker so ti često žaljivi. Brazilsko nogometno reprezentanco je selektor Kameruna označil za "malo težko", potem ko so karioke Afričanke premagale s 5:0.




Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.