Šport
19 ogledov

Največja športna razočaranja v 2010

Beno Udrih
1/10
Saša Despot
Predstavljamo vam nekaj razočaranj preteklega leta z domačega in tujega prizorišča. Od Bena Udriha do Reala. Od Zvonimirja Serdarušića do moštva Diega Maradone. V članku najdete nekaj obrazložitev.

ZVONIMIR SERDARUŠIĆ
Zvonimir Serdarušić
je v Slovenijo prišel v medijskem blišču poleti 2009. Najprej na klop reprezentance in nato februarja lani še Celja Pivovarne Laško. Jeseni, v manj kot mesecu dni, je odstopil z obeh funkcij. Ob navajanju razlogov, ki so bili na trhlih temeljih, ter ob nekaterih podcenjujočih izjavah do slovenskih igralcev, čeprav so bili mediji in javnost do njega prizanesljivi. Z reprezentanco se ni uspel uvrstiti na svetovno prvenstvo, s Celjem je sicer osvojil naslov državnega in pokalnega prvaka, a bil jeseni suspendiran zaradi sprehajanja po igrišču med tekmo in v državnem prvenstvu doživel nekaj nepričakovanih porazov.

JESENICE IN OLIMPIJA
Razočarali sta slovenski moštvi v ligi Ebel. Jesenice so v sezoni 2009/10 osvojile predzadnje, deveto, Olimpija pa zadnje mesto. Ob tem so v Ljubljani doživeli celo začasni izgon nekaterih tujcev zaradi neurejenih dovoljenj, na Jesenicah pa se je zgodil incident med trenerjem Mikom Posmo in nekaterimi igralci.

NEKDANJE VODSTVO UNIONA OLIMPIJE
Razočarali so ljudje iz nekdanjega vodstva Uniona Olimpije, ki so na začetku leta 2010 po vrsti odstopali – direktor Igor Dolenc, predsednik Dušan Mitič in podpredsednik Jure Jež ter klub pripeljali do roba organizacijskega in finančnega razsula. Nadaljnje življenje in uspehi Olimpije so tudi zasluga ljudi, ki so ostali in lansko sezono izpeljali do konca.

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
REPREZENTANČNE ZDRAHE
Na nedvomno čudovitem letu 2010, ki ga je pričarala nogometna reprezentanca, je velik madež prepirov zaradi nagrad za uvrstitev na SP med igralci oziroma njihovim zastopnikom ter predsednikom NZS Ivanom Simičem. V javnost je prišla celo omemba petja "Simke, lopove". Sredi novembra je Simič odstopil.

ODHOD BENA UDRIHA
Številni so bili razočarani nad Benom Udrihom in/ali selektorjem košarkarske reprezentance Memijem Bečirovićem. Prvi je zahteval igranje v prvi peterki, drugi mu tega ni zagotovil in mlajši Udrih se je poslovil od reprezentance in SP.

 

ALBERTO CONTADOR
Zmagovalec dirke po Franciji Alberto Contador je padel na enem od dopinških testov, in sicer 21. julija, ko so v njegovem telesu odkrili prepovedani klenbuterol. Contador, ki še vedno trdi, da ni užival ničesar prepovedanega, pravi, da se je zastrupil s hrano, a je svetovna protidopinška agencija izpodbila njegovo tezo. Grozi mu dvoletna prepoved tekmovanj in odvzem naslova zmagovalca slovite večetapne kolesarske preizkušnje.

IZPAD REALA V OSMINI  FINALA LIGE PRVAKOV
Daleč od tega, da bi bil Lyon slaba ekipa. Nasprotno, Francozi so se v sezoni 2009/10 prebili do polfinala. Ampak Real, moštvo, ki je pred sezono pripeljalo po odškodnini najdražjega nogometaša vseh časov Cristiana Ronalda, je imelo gotovo višje cilje. Morda pa denar celo v nogometu ni vse.

LEBRON JAMES/CLEVELAND
Še kako razočarani so bili navijači Clevelanda, katerih nekdanji ljubljenec LeBron James je prestopil v Miami. Nekateri so celo zažgali njegov dres; izdajalec, lažnivec, prevarant niso bile redke oznake. Ob svojem prvem gostovanju "doma" je odgovoril v svojem slogu – z zmago in 38 točkami.

 
ARGENTINSKA NOGOMETNA REPREZENTANCA
Argentina je na SP prišla kot ena glavnih favoritinj in ... pogorela v četrtfinalu, ko jo je izločila kasnejša tretja ekipa sveta Nemčija. Argentinski selektor Diego Maradona pa je izgubil službo.

CSKA MOSKVA
Leta 2008 evropski klubski prvaki, 2009 drugi v Evropi in letos tretji. To je moskovski CSKA, ki pa je med poletjem doživel remont, tudi s kasneje zamenjanim trenerjem Duškom Vujoševićem, ki pa ni uspel priti niti med 16 najboljših ekip. Še več, CSKA je bil celo zadnji v skupini D Evrolige. Moskovčanom je uspelo zbrati tri zmage, prvo – nad Olimpijo – šele v četrtem kolu. Med drugim je CSKA padel tudi v Stožicah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.