Šport
4 ogledov

Največje zvezde spet v Celju

Če gre verjeti besedam Dušana Zorka, bodo Florjani svoje rokometaše spet videli Žurnal24 main
Sanacija rokometnega kluba Celje PL poteka v treh fazah. Ko bo sanacija končana, si lahko v Celju spet obetamo rokometne spektakle.

V intervjuju za spletno stran rokometnega kluba Celje PL je spregovoril  predsednik uprave generalnega sponzorja: Skupina Pivovarna Laško, Dušan Zorko, ki klubu napoveduje svetle čase.

Zorko je pojasnil svoj pogled na trenutno stanje in vizijo razvoja celjskega kluba. Sanacija kluba se je s prvo fazo, finančno sanacijo, začela lani: "Želim poudariti, da naš klub nobenemu igralcu, ki je odšel iz kluba, ni dolžan niti evra, prav tako pa večinoma redno izpolnjujemo tekoče obveznosti. Seveda se zgodi, da zaradi neenakomernih prilivov kdaj zamujamo za kakšen dan, a naš klub ni in ne bo ostal nikomur dolžan in za tem stoji Skupina Pivovarna Laško, ki zagotavlja večji del sredstev. S tem se lahko v Sloveniji pohvali le redkokateri športni kolektiv," v intervjuju zagotavlja Zorko.

Druga faza je sanacija igralskih vrst, ki pa še ni zaključena. "Načrtujemo še nekatere osvežitve in okrepitve, ki naj bi se zgodile pred naslednjo sezono. Tu bom vložil tudi svoje ime in svoj ugled, da v Celje pripeljemo najkvalitetnejša imena evropskega rokometa, čeprav bo naše glavno vodilo iskanje nadarjenih in perspektivnih mladih igralcev, s katerimi se bomo lahko kosali s španskimi, nemškimi in ostalimi evropskimi klubi, pa čeprav jih ima kar nekaj krepko višji proračun," dodaja Zorko, ki je prepričan, da je treba vzgajati in razvijati igralce ter nato živeti tudi od njihove prodaje.

Tretja faza je sanacija odnosov, ki so po besedah Zorka nekoliko porušeni. "Preveč je tako imenovanih vrtičkov in taborov. Mi vsi moramo živeti za eno, za RK Celje Pivovarna Laško. Tudi v slabem. Tega sedaj v preteklih dveh, treh letih ni bilo. Upam in verjamem, da se nam bodo znova pridružili vsi ljudje, ki s srcem živijo za ta klub. Znova moramo vzpostaviti pravi kontakt in odnos z našimi navijači in v dvorano vrniti gledalce, ki so v preteklosti prihajali iz vseh koncev Slovenije in celo iz tujine. Naša dvorana mora biti znova polna, s 6000 glasnimi grli, in ponujati malo možnosti nasprotniku, da od tu odnese celoten izplen, tekma pa mora postati dogodek, katerega se bo z veseljem udeležila vsa družina ali družba prijateljev," še dodaja Zorko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.