Šport
10 ogledov

Največji 'luzerji' končno zmagali

Detroit Lions so se prve zmage po dveh letih veselili kot osvojitve Super Bowla. Žurnal24 main
Nočna mora v Detroitu je končana. Najslabša ekipa v zgodovini lige NFL je po 19 zaporednih porazih končno zmagala. Detroit Lions so se zmage veselili kot osvojitve Super Bowla.

Najbolj vroča novica dneva na oni strani velike luže je zmaga Detroit Lionsov. Najslabše moštvo v zgodovini lige ameriškega nogometna NFL je zmagalo prvič po decembru 2007 oziroma prvič po 19 zaporednih porazih. V tretjem tednu nove sezone so z 19:14 premagali visokoleteče Washington Redskins, ki pa letos igrajo krepko pod pričakovanji. Čeprav v lanski sezoni Lions niso zmagali niti na eni tekmi (še nikdar ekipa v sezoni ni izgubila vseh 16 tekem), pa jih gledalci še naprej podpirajo. Med nogometaši in 40 tisoč navijači na stadionu je bilo tako sinoči vzdušje primerno osvojitvi Super Bowla. Na valovih najbolj poslušanega radia v Detroitu je po tekmi iz ust priljubljenega napovedovalca Dana Millerja odmevalo: "Nočna mora je končana!" Igralci Detroita ob zmagi sicer ostajajo trdo na tleh. "To ne pomeni, da se bomo uvrstili na Super Bowl, a to zmago smo nujno potrebovali," je dejal Jason Hanson, ki se je s soigralci tako izognil morebitnim 26 zaporednih porazom. Tak je dosedanji rekord v zaporednih porazih, ki so ga konec 70. let dosegli Tampa Bay Buccaneers. Večina je sicer menja, da so bili takatni Bucsi boljši od lanskih Lionsov. Bucs bi sicer lahko letos znova postali najslabša ekipa v ligi, saj se sezono začeli zelo slabo.

Za potezo vikenda sta poskrbela sivolasi Brett Favre in Greg Lewis, ki sta Minnesoti Vikingsom dve sekundi pred koncem priborila zmago nad San Francisco 49ers (27:24). Res fantastična podaja in še boljše lovljenje. Stari Brett še vedno zna. Prav tako tudi Peyton Manning, ki je s svojimi fantastičnimi podajami sicer povprečne Indianapolis Colts popeljal do nove zmage. Sicer pa se je minuli konec tedna po dveh letih na zelenice lige NFL vrnil Michael Vick. Še pred meseci zapornik (zaradi prirejanja pasjih dvobojev) je dobil svoje prve minute pri Philadelphii Eaglesih. "Igral sem kar dobro. Lagal bi, če bi vas poskušal prepričati, da nisem bil živčen. V trebuhu sem čutil metuljčke, kar je bilo pravzaprav dobro, saj sem se kasneje sprostil," je dejal osovraženi Vick, ki je pred odhodom v zapor veljal za enega najboljših igralcev v ligi NFL (bil je tudi mastno plačan).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.