Šport
23 ogledov

Najvišja prijavnina vseh časov

(Foto: Pokernews.si) Žurnal24 main
Ko so odgovorni za turnirje serije Aussie Millions 2011 oznanili, da bodo poskusili prirediti turnir s prijavnino 250.000 $, prvega takega s tako veliko pristojbino, so naleteli na dvomljivce.

Seznam tekmovalcev, ki bi si upali tvegati in dati tako veliko vsoto denarja za en sam poskus na turnirju je sila kratek. Vendar pa se je izkazalo, da je trenutno kar večina teh tekmovalcev v Avstraliji in da nosijo po žepih dovolj denarja, da si ta turnir lahko privoščijo. Danes se bo na tem Super-Duber High Roller turnirju pojavilo kar trinajst tekmovalcev, ki so plačali četrt milijona dolarjev vstopnine. Ni pa še rečeno, da se še kdo ne opogumi.

Kar nekaj izmed teh je članov ekipe profesionalcev Full Tilt Pokra. To so Phil Ivey, Tom Dwan, Chris Ferguson, Erik Seidel in John Juanda, ki so vsi potrdili, da bodo igrali. Poleg njih se bodo turnirja udeležili trije bogati kitajski poslovneži, ki so na začetku tedna z njimi že igrali bogato denarno igro - Million Dollar Cash Game. Imena teh poslovnežev so Richard Yong, Wang Qiang, in Paul Phua. Teh osem igralcev je sedaj med sabo igralo dober teden dni, tokrat pa so se jim pridružili tudi drugi. Nikolay Evdakov, Tony Bloom, Alexander Kostritsyn ter Sam Trickett so prav tako že potrdili svoje sodelovanje na turnirju. Na tej dragi zabavi pa bo sodelovala tudi ženska predstavnica in sicer Annette Obrestad. Poleg teh trinajstih bo pa skoraj zagotovo na turnirju sodeloval tudi Andrew Feldman.

Precej glasne so pa tudi govorice, da bosta sodelovala tudi specialista za denarno igro Dan "jungleman12" Cates in James Obst, ki bi naj resno razmišljala, da bi se pojavila na tem zgodovinskem dogodku. Verjetno pa so prav kitajski poslovneži tisti, ki dajejo turnirju neko dodano vrednost, saj so precej slabši igralci od ostalih. Možno je pa celo, da se še kdo izmed najboljših ojunači in bodo gledali celo 20 tekmovalcev.

Turnir $ 250,000 Super High Roller bo trajal le en dan, začel pa se bo ob 12.00 po lokalnem času. Gostitelj turnirja bo Crown Casino in bo praktično imel nagrade tako porazdeljene, da bo zmagovalec prejel vse. Je pa možno, da se igralci med samo igro dogovorijo in spremenijo sistem izplačevanja nagrad, tako da ne bo le en naredil velikega plusa. Glede na veliko vsoto denarja, ki so za igralci vplačali je kar razumljivo, da bodo imeli le ti kar nekaj besede pri tem, kako se bo denar razdelil. Zaenkrat pa še zmeraj velja, da zmagovalec pobere vse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.