Šport
15 ogledov

Nalbandian brcnil in izgubil

Nalbandian sodnik udarec
1/11
Reuters
Marin Čilić je v nedeljo v Queensu zagotovo slavil najbizarnejšo zmago v karieri. Hrvat je na turnirju z nagradnim skladom 711.500 evrov namreč slavil potem, ko je njegov nasprotnik David Nalbandian po brci nenamerno poškodoval linijskega sodnika in bil diskvalificiran.

Hrvaški teniški igralec Marin Čilić si bo bržčas dolgo zapomnil nenavadno turnirsko zmago v Queensu. Na turnirju z nagradnim skladom 711.500 evrov je njegov tekmec v finalu, Argentinec David Nalbandian, pri izidu 7:6 (3) in 3:4 poškodoval linijskega sodnika, zaradi česar so ga diskvalificirali. Zmaga je tako pripadla Hrvatu.

Nalbandian, ki je izgubil igro na svoj začetni udarec v sedmi igri drugega niza, je v jezi brcnil v lesen reklamni pano pred stolom sodnika, del panoja pa je nato poškodoval golenico linijskega sodnika. Slednjega so pregledali, takoj zatem pa je glavni sodnik prekinil dvoboj. Nalbandian se je sicer že opravičil za svoje dejanje.

"Vem, da sem naredil napako in se zanjo opravičujem. Zelo mi je žal sodnika. Nisem ga hotel poškodovati. Toda včasih se razjeziš in se ne moreš nadzorovati. Takih trenutkov je kar precej, no, vsaj pri meni. Ali to izraziš z metanjem loparja ali s kričanjem ali pa s čim podobnim temu, kar sem danes napravil. Nikakor nisem želel brcniti tako močno, toda kar je, je. Mogoče je kazen primerna. Če sem za to napako tako kaznovan, potem v redu," je dejal Nalbandian.

Argentinec je bil sicer takoj po incidentu zaskrbljen. "Videl sem, da je slabo. Najprej nisem dojel, nato pa sem videl, kaj je s sodnikom in sem ostal pri njem. Vprašal sem ga, če je v redu. Rekel mi je, da je, ampak je imel ureznino na nogi. Zato smo poklicali zdravnika. Še enkrat sem vprašal, če je z njim vse v redu in povedali so mi, da je," je še povedal Nalbandian.

"Igralci na terenu pogosto čutimo ogromen pritisk in občasno se nam pripeti kakšna neumnost. Vem, da sem napravil napako, toda tudi ATP občasno greši pa se nič ne zgodi. Semi si zaslužil diskvalifikacijo? Ne vem," je dejal Nalbandian in pokazal na navijače, češ naj oni odločijo. Na koncu je seveda obveljala odločitev organizatorjev. "Žal mi je zaradi navijačev, to ni bil konec, kakršnega sem si zamislil. Škoda, dvoboj je postajal vse bolj napet," pa je po bizarnem koncu dejal Čilić.

Nalbandian, ki se je potegoval za svojo prvo zmago na travnati površini (to je bil tudi njegov prvi "travnati" finale po desetih letih, ko je igral v Wimbledonu), je izgubil drugi dvoboj v šestem obračunu s Čilićem. Čilić je dobil tudi prejšnji dvoboj, in sicer v aprilskem četrtfinalu Davisovega pokala.

Čilić je za zmago dobil 78.935 evrov in 250 točk za lestvico ATP.

Queens, ATP (711.500 evrov), finale:

Marin Čilić (Hrv/6) : David Nalbandian (Arg/10) 6:7 (3), 4:3, diskvalifikacija slednjega zaradi brce sodnika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.