Šport
21 ogledov

Naletel na Ovečkina, dobil batine

Aleks Ovečkin se je z moštvom znašel v sila neprijetnem položaju. (Foto: Reuters
1/9
Žurnal24 main
Ko igrajo Penguins in Capitals, je vedno vroče. Tudi tokrat je bilo. S 3:0 so zmagali hokejisti Washingtona. Dogodek tekme pa: nameren nalet Matta Cooka na Aleksa Ovečkina - Cook je nato dobil batine.
Zgodba dneva v NHL pa
je nepričakovana vrnitev legendarnega Šveda Petra Forsberga. Nekdanji MVP lige in dobitnik dveh Stanleyjevih pokalov se bo po treh letih vrnil v Ameriko in spet zaigral za Colorado Avalanche. V klubu pravijo, da 36-letni Forsberg še vedno lahko igra na najvišji ravni. V 12 sezonah v NHL je dal 249 golov in zbral 885 točk. "Pripravljen sem na nov izziv," je dejal priljubljeni Foppe. Avalanche, ki so izgubili zadnje štiri tekme, so točko od uvrstitve v končnico.

V ligi NHL so bile v noči na ponedeljek na sporedu tri tekme. Washington Capitals so s 3:0 ugnali Pittsburgh Penguins, Montreal Canadiens so doma z 1:4 klonili proti New Jersey Devilsom, Tampa Bay Lightning pa so po podaljšku s 4:3 premagali St. Louis Blues. Tekmo v Tampi, ki je po podaljšku s 4:3 ugnala St. Louis, je odločil Vincent Lecavalier, ki je zadel v peti minuti podaljška. Za domače je bil izredno pomemben tudi Steven Stamkos, ki je na tokratni tekmi dosegel že 40. gol v sezoni, poleg tega pa je vknjižil še tri podaje in je z 72 točkami vodilni igralec lige.

Najbolj vroče je bilo v prestolnici, kjer so domači s 3:0 odpravili Pittsburgh. Brooks Laich in Marcus Johansson sta zadela za vodstvo z 2:0, končni izid je pred koncem z golom v prazno mrežo postavil Mike Knuble. Washington je s tem prekinil niz petih zmag Pingvinov, ki se jim najbolj pozna odsotnost poškodovanega Jevgenija Malkina, prav tako pa se zaradi pretresa na led še ni vrnil Sidney Crosby. Zdaj se jim je poškodoval še prvi strelec Mike Green. Tekmo pa je zaznamoval očitno nameren nalet Matta Cooka nad prvega zvezdnika lige Aleksa Ovečkina. Takoj je sledil obračun s pestmi. Rusu so soigralci morali pomagati do klopi, po tekmi pa je imel zateklo koleno.

Liga NHL, tekme 6. 2.:

Washington Capitals : Pittsburgh Penguins 3:0
Laich, Johansson, Knuble

Tampa Bay Lightning : St. Louis Blues 4:3 (v podaljšku)
Stamkos, Moore, Downie, Lecavalier; Berglund, Backes, Nikitin

Montreal Canadiens : New Jersey Devils 1:4
Subban; Kovalčuk dva, Zubrus, Zajac

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.