Šport
57 ogledov

Namesto proslave počitek in priprave

(Slovenija - Poljska) odbojka ep reprezentanca EPA
Slovenski odbojkarji na evropskem prvenstvu v Bolgariji pišejo zgodovino. Izbranci Andree Gianija, so se uvrstili v polfinale, kjer se bodo merili z Gianijevimi rojaki, Italijani, tekma bo v soboto v Sofiji.

Ne glede na njen izid, so si Slovenci že zagotovili neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2017 na Poljskem, in še status nosilca. S tem so zvezi prihranili kakšen evro, tudi sami pa si napravili uslugo. "To je tudi ena od pozitivnih stvari naše uvrstitve v polfinale. Ne bo nam treba igrati kvalifikacij, kakšen teden ali mesec več bomo lahko preživeli z družinami," je dejal najstarejši slovenski reprezentant Mitja Gasparini, ki je pred dvema mesecema drugič postal oče, a se hčere še ni mogel niti pošteno ogledati.

"Neizmerno se vesel za fante. Koledar, ki ga ustvarjata svetovna in evropska zveza je neizprosen. Fantje so po klubski sezoni še praktično pet mesecev z reprezentanco, družine trpijo, vse to pa delajo zastonj. Hvala bogu, da so za to končno nagrajeni vsaj z izjemnim rezultatom," je še eno dobro plat uspeha predstavil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropret.

V Rio le stežka, cilje so olimpijske igre 2020

Žal pa Slovenija najbrž ne bo videla olimpijskih iger v Riu de Janeiru. Ima sicer nekaj teoretičnih možnosti, a le, če postane evropski prvak. "Po mojih izračunih v Rio več ne moremo, čeprav mi pravijo, da je še nekaj teoretičnih možnosti za uvrstitev v kvalifikacije. Če nas ne bo v Braziliji, bomo pa v igri za naslednje igre. To je naš projekt, leta 2020 se na igrah vidimo," je optimist italijanski selektor slovenske reprezentance Andrea Giani, ki je svoj optimizem in zaupanje v reprezentanco pokazal tudi pred četrtfinalom. Vodstvu odprave je še pred četrtfinalno tekmo s Poljsko že oddal načrt dela za četrtek, v katerem je napisal, da bo igralcem dopoldan privoščil nekaj počitka, za popoldne pa je že napovedal trening, čeprav bi se reprezentanca v primeru poraza že dopoldne odpravila proti domovini.

Čeprav je Giani fantom po zmagi dovolil, da zmerno proslavijo svoj uspeh, pa ti tega niso izkoristili. V urah, ko je slovenski strateg še pregledoval posnetke tekem, ko je njegov kolega s poljske klopi Francoz Stephane Antiga v hotelskem baru začel utapljati svojo razočaranje in ko je kontroverzni nemški selektor Belgijec Vital Heynen (oba sta tik pred tem, da izgubita službo) imel pripravljene kovčke za odhod iz Sofije, so bili Tine Urnaut in njegovi kolegi že pri počitku v sobah. Prepričani, da v Sofiji še niso naredili vsega.

Komentarjev 1
  • Dixon 10:15 15.oktober 2015.

    Vsaka čast selektorju in odbojkarjem. Tako se bori in zastopa državo!