Šport
21 ogledov

Namesto Zupana prihaja Janus

Žurnal24 main
Potem ko je Zupan po koncu sezone napovedal odhod z mesta prvega trenerja slovenske ekipe, je odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo za njegovega naslednika predlagal Gorana Janusa.

Odbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo se je na torkovi seji odločil, da bo za novega glavnega trenerja slovenskih smučarskih skakalcev predlagal Gorana Janusa, dosedanjega trenerja reprezentance B. Kot je znano, je Matjaž Zupan marca po koncu sezone v Planici nepreklicno odstopil.

Odbor se je v torek popoldne sestal na sedežu Smučarske zveze Slovenije v Ljubljani in razpravljal o finančnem načrtu, pozornost pa so namenili tudi trenerskim kadrovskim okrepitvam po odstopu dosedanjega glavnega trenerja A-reprezentance Zupana in športnega direktorja za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Francija Petka, ki sta nepreklicno odstopila ob koncu sezone svetovnega pokala. V smučarskih skokih se pred novo sezono obeta nekaj kadrovskih rošad.

"Odbor sem seznanil s pismom, v katerem Zupan navaja razloge, zakaj ne želi več sodelovati in voditi A-ekipe, Petek pa pojasnjuje, da ne bi želel več biti strokovni vodja. Odbor je z obžalovanjem sprejel njuno odločitev. Ni nam preostalo drugega, kot da razmišljamo, kako naprej. Dogovor je, da se predlaga Gorana Janusa, da bi vodil A-ekipo skupaj z Nejcem Frankom in Janijem Grilcem, ter da se pogovarjamo z Igorjem Medvedom o prevzemu mesta glavnega trenerja B-reprezentance ter z Gorazdom Pogorelčnikom za prevzem mesta trenerja mladinske ekipe. Predlog odbora je, da se med A- in B-ekipo postavi mlada A-ekipa, kar pa je strokovno vprašanje in se bo treba dogovoriti z glavnim trenerjem A-ekipe," je sklepe odbora predstavil predsednik Ljubo Jasnič.

Odbor je prav tako Jasniča pooblastil za sklenitev novega dogovora s Petkom o njegovem nadaljnjem sodelovanju z reprezentanco v smučarskih skokih. "Z njim bi se poskušali dogovoriti, da bi projekte, ki jih je postavil – gre zlasti za šolo mlajših kadrov , izpeljal do konca, torej do leta 2014. Bomo videli, kako se bo Franci odzval na to ponudbo," je še dejal Jasnič.

Odbor bo tudi predlagal, da Primož Triplat in Matjaž Triplat še naprej opravljata naloge trenerjev za nordijsko kombinacijo in ženske A-reprezentance v skokih.

Trenersko zasedbo bo dokončno potrjeval zbor za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo, pred tem pa bodo kandidati morali pripraviti programe in jih predstaviti odboru, ki se bo pred sejo zbora še enkrat sestal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.