Šport
17 ogledov

"Naostrili bomo sekire"

goran dragić Saša Despot
Goran Dragić meni, da se Slovenci nimajo česa bati proti Francozom. Težav z motivacijo in energijo ne bo.

"Vsi vemo, kaj nas čaka. Igramo proti eni izmed favoritinj tega EP. Imajo odlično ekipo z odličnimi posamezniki. Več kot pol moštva igra ali pa je igralo v Ligi NBA. Menim, da se nam z našo borbenostjo in z upoštevanjem selektorjevih navodil ni treba ničesar bati. Bo pa težka tekma, imajo zelo atletske igralce, morali bomo igrati zelo ekipno, zapirati prostor, v napadu pa pametno, s čim manj izgubljenimi žogami. Za jutrišnji dvoboj bomo naostrili vse sekire," je pred dvobojem s Francozi bojno razpoložen prvi organizator igre v  slovenski izbrani vrsti.

Slovenci želijo galskim petelinom vsiliti svoj način igre: "Dokazali smo že, kaj nas krasi – zelo hitra in agresivna igra. Če bomo to uprizorili podobno kot proti Grčiji, če bomo solidni v obrambi in bomo dobili skok, bomo naredili velik posel."

Parker spada med najboljše

Dvoboj s prvim zvezdnikom prvenstva Tonyjem Parkerjem za Gogija ne bo dodatna motivacija: "Vsaka tekma je motiv zase, ne glede na to, proti komu igraš. Vsak košarkar brani svojo čast, želiš se dokazati in pomagati ekipi do zmage. Gre za četrtfinale, z motivacijo ali energijo ne bo prav nobenih težav."

In kaj meni o Parkerju? "V tekmo ne smeš kreniti s skrbjo, potem je bolje, da kar izobesiš belo zastavo. Parker spada med najboljše košarkarje, on bo zagotovo prispeval svoj delež, a če bomo na drugih košarkarjih odigrali kakovostno obrambo, naj da 35 točk, mi pa bomo zadovoljni z zmago. Pritiskali bomo nanj in upali na čim boljši rezultat."

Poraz s Finci ne bo vplival

Po mnenju člana NBA-ekipe Phoenix Suns neljubi poraz s Finci ne bo negativno vplival na predstavo proti Francozom. "Morda se obrne celo v pozitivno smer. Saj se je videlo, kako smo zaigrali po porazu proti Poljski. Ko pridejo težke tekme, se pokaže pravi karakter. Naša borbenost ne bo sporna, veliko pa bo odvisno tudi od meta, če bomo osredotočeni na potrebne malenkosti ... Če ne bomo, se lahko zgodba obrne. Dvoboj s Finci smo že pozabili. Igralci so bili po porazu jezni, še zlasti zaradi izjemne podpore gledalcev; njim smo bili nekaj dolžni, a tudi sebi. V dvoboj s Francijo bomo šli nemoteno."

Goran Dragić je sicer že bil član reprezentance, ki se je edina prebila med štiri najboljše v Evropi. Pred štirimi leti sicer v končnih bojih ni sodeloval zaradi poškodbe. O vzdušju, ki je bilo na Poljskem po uvrstitvi v polfinale, je povedal: "Bilo je fenomenalno. Tudi takrat, ko smo izgubili v Španiji. Vselej je bila kemija v ekipi odlična. Zdaj smo naredili še korak dlje. Na parketu smo kot velika družina, borimo se drug za drugega. Če me kdo prebije in mi uide, ni bojazni, da mi soigralec ne bo pomagal. Vem, da bo tam. To nas krasi na tem EP."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.