Šport
28 ogledov

Napadanje igralniških strani

Spletni kriminalci napadajo številne spletne igralniške strani. (Foto: iStockpho Žurnal24 main
Južnokorejsko podjetje, ki bi naj gostilo nelegalno spletno igralniško stran, je s strani oblasti obtoženo, da je organiziralo 'spletne napade' na konkurenčne strani, da bi prevzeli igralniški posel od kriminalcev.

Med 21. novembrom in 15. decembrom 2010 sta dva Korejca Lee,star 32, ki je bil vodja računalniškega podjetja in Park, 37, ki je bil heker, vsak dan organizirala napad na rivalsko spletno stran. Član tolpe, ki prihaja iz mesta Incheon Yeom, 34 let, je prav tako sodeloval pri zločinu. On je Lee-ju in Park-u dal seznam 50.000 okuženih računalnikov, katerega je dobil v kitajskem podzemlju.

Tako sta Lee in Park lahko širila svoje programe, ki so povzročali škodo. Cilj tolpe je bil motiti delovanje konkurenčnih spletnih strani z namenom, da bi njihove stranke odšle od njih. Po možnosti na stran, ki je v lasti tolpe. Dodaten cilj je bil, da bi z kiber-napadi poskrbeli, da bi konkurenčne strani začele uporabljati server, ki je v lasti Lee-jevega podjetja, saj naj bi le ta bil varen. Posamezni člani Korejske kriminalne tolpe so bili aretirani 9. januarja zaradi povezave z visoko-tehnološkim kriminalom. En izmed vodilnih na tožilstvu je povedal: “To je prvič, da so se kriminalci najeli hekerja z namenom, da poskrbi za vso opremo, da bodo tako lahko sistematično napadali konkurenčna podjetja.”

Na Zahodu so škandali z napadi preko serverjev postali spet popularni v zadnjem času. Tako so bile s strani hekerjev napadene strani Amazon, PayPal in MasterCard. Te strani so bile izbrane s strani hekerjev, ker so pomagale ameriškim oblastem pri poskusu zatrtja strani WikiLeaks.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.