Šport
16 ogledov

Napake so jih stale še višje zmage

Žurnal24 main
Jeseniški hokejisti so s prvo zmago na drugem večnem derbiju v letošnji sezoni proti Olimpiji (6:4) navdušili nabito polno dvorano Podmežakla. Junak srečanja Robert Sabolič z dvema zadetkoma.
Janković bi pravočasno dobil dovoljenje
Podmežakla je v petek pokala po šivih. Prisotni so si bili enotni, da jeseniška "lepotica" že lep čas ni bila tako polna. Na žalost pa ni bila odprta tudi nova tribuna, saj še vedno ni bilo izdanega ustreznega dovoljenja za obratovanje. Zanimivo pa je bilo slišati pogovor nekaj naključnih gledalcev, ki so bili prepričani, da bi ljubljanski župan Zoran Janković uspel pravočasno pridobiti dovoljenje. "Res je bilo čudovito vzdušje. Škoda, ker ni bila odprta tudi nova tribuna," pa je zaradi počasne birokracije potarnal tudi Sabolič.

Sodeč po zadnjih rezultatih v ligi Ebel so bili že pred 432. večnim derbijem v 11. kolu rahli favoriti hokejisti Acroni Jesenic in to vlogo tudi upravičili. Tilia Olimpija v petek zvečer na Gorenjskem pač ni bila dorasla razigrani vrsti železarjev, ki ji je s klopi še enkrat več uspešno poveljeval finski strateg Heikki Mälkiä.

V 36 sekundah dva zadetka Jesenic
Odločilni trenutek srečanje se je zgodil v 26. minuti, ko so zmaji sprva z igralcem manj na ledu uspeli izid izenačiti na 2:2, nato pa so Jeseničani v le 36 sekundah dvakrat zadeli mrežo sicer solidnega Aleša Sile. Igralci Olimpije potem do konca srečanja niso več uspeli ujeti večnih tekmecev in ko je mladi Robert Sabolič v 55. minuti s svojim drugim zadetkom še enkrat poskrbel za "potres" v dvorani Podmežakla je bilo jasno, da bo zmaga ostala na Gorenjskem. "Res smo igrali zelo dobro. Borili smo se od začetka do konca. Naredili smo tudi kakšno napako, da smo dopustili štiri zadetke," je po koncu srečanja dejal eden od protagonistov 204. zmage Jesenic na večnih derbijih in dodal: "Če ne bi storili teh napak, bi bila zmaga še bolj gladka."

Jeseničani so bili boljši praktično v vseh elementih igre. Že razmerje strelov (34:27) pove veliko o tem, kdo je bil v petek gospodar na ledeni ploskvi. "Vse kar smo si zamislili nam je uspelo. Upam, da nam bo še naprej šlo tako dobro," je še dejal Sabolič, ki ob Roku Tičarju in Žigi Jegliču predstavlja udarni val mladih jeseniških hokejistov in tudi udarni jeseniški napad, ki se ga v letošnji sezoni bojijo vse od Zagreba pa do Dunaja. "V napadu smo se odlično ujeli in dosegamo zadetke," o odlični igri njegovega napada pove Sabolič.

Osvojiti neosvoljivo trdnjava
Časa za počitek pa seveda ni. Sezona se nadaljuje že v nedeljo, ko zmaji doma gostijo celovški KAC, železarji pa odhajajo v goste k Salzburgu. Hokejisti iz Mozartovega mesta pa niso nič kaj prijazni gostitelji, saj Jeseničani v ligi Ebel tam še niso zmagali. "V nedeljo bomo v Salzburgu prvič poskušali zmagati, odkar igramo v ligi Ebel. Menim, da jih lahko premagamo, če bomo igrali tako kot danes in odpravili nekatere napake," je samozavestno napovedal Sabolič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.